« 1 2 3 4 5 6 7 ... 9 10 »

Сумчани вшанували Олександра Олеся

Thumbnail

4 грудня 2011 року сумчани вшанували видатного українського поета, земляка – Олександра Олеся.

Біля  будинку № 83 по вулиці Петропавлівській в Сумах представники громадських організацій та небайдужі жителі міста зібралися аби згадати великого генія української поезії. Саме в цьому будинку Олександр Олесь періодично жив до своєї еміграції до 1917 року, про що нагадує встановлена на фасаді будинку меморіальна дошка.

20 рокiв по тому...

Thumbnail

1 грудня 2011 року виповнюється 20 років з дня проведення референдуму, на якому народ сказав "так" Акту про Незалежність України.

Результати референдуму були цілком передбачувані: після розпаду СРСР історичні рішення ухвалила Верховна Рада - підтримала Акт про незалежність та ухвалила низку законів незалежної країни. Грудневий референдум остаточно легітимізував Україну як самостійну державу.

Презентацiя книги "Свiт осиротiлих дiтей"

Thumbnail

19 листопада 2011 року в Сумській міській бібліотеці ім. Т.Шевченка відбулася презентація книги відомого історика-краєзнавця Петра Картавого "Світ осиротілих дітей: крізь біль і міфи – до справжності".

У книзі стисло проаналізовано, як за допомогою міфів було поділено спільноту. Описується маловідома проблематика діяльністі дитячих будинків у воєнний та післявоєнний періоди, зокрема Юнаківського дитбудинку, вихованцем якого є автор.


У Сумах стартувала громадська акцiя iз вшанування пам'ятi жертв Голодомору

Thumbnail

10 листопада в Сумах в приміщенні "Бюро аналізу політики" відбулося установче засідання Громадського комітету, на якому затверджено план заходів до Дня пам'яті жертв Голодомору в Сумській області. В роботі комітету взяв участь заступник голови Сумської ОО НРУ Андрій Рибалко.

Сумським вулицям – iмена украiнських героiв!

Thumbnail

31 жовтня 2011 року відбулось засідання топонімічної комісії міського виконавчого комітету Сумської міської ради.

Члени комісії розглянули питання повернення історичної назви вул. Червоноармійської (вул. Нижньособорна), перейменування вул. Калініна на вул. Вячеслава Чорновола, а також перейменування однієї з вулиць на честь Никандра Чибісова.

У засіданні взяв участь голова Сумської обласної організації Народного Руху України Сергій Бутенко, який у своєму виступі наголосив на визначному внеску Вячеслава Чорновола у здобуття Незалежності України та висловив переконання на необхідності виховувати молоді покоління і розбудовувати сучасну державу на прикладі власних героїв, увіковічнивши їх імена в назвах вулиць.

Комісія одностайно прийняла рішення рекомендувати виконкому винести питання перейменування вул. Калініна на вул. В'ячеслава Чорновола на розгляд сесії Сумської міської ради.