09:31
У Сумах стартувала громадська акцiя iз вшанування пам'ятi жертв Голодомору
10 листопада в Сумах в приміщенні "Бюро аналізу політики" відбулося установче засідання Громадського комітету, на якому затверджено план заходів до Дня пам'яті жертв Голодомору в Сумській області. В роботі комітету взяв участь заступник голови Сумської ОО НРУ Андрій Рибалко.
Учасники громадського комітету закликали усіх людей доброї волі, незалежно від національності, громадянства та віросповідання, усіх, хто поділяє біль та скорботу українського народу, 26 листопада о 16 годині запалити свічку пам'яті за душі тих, хто став жертвою Голодомору. 
Вони звернулися до церков та релігійних організацій України з проханням провести молитовні заходи, взяти участь жалобних заходах із вшанування пам'яті Голодомору-геноциду. 
Громадський комітет закликав журналістів виявити громадянську позицію, закликати українців запалити свічку пам'яті 26 листопада о 16 годині, активно висвітлити історію Голодомору-геноциду, опублікувати історичні матеріали та архівні документи, показати документальні фільми, зробити тему Голодомору-геноциду провідною у випусках газет (журналів), на телебаченні, радіо та Інтернет упродовж поминального тижня і 27 листопада. 

Нагадаємо, що громадськість організувалася для ініціювання пам’ятних заходів, бо нинішня влада в Україні заперечує, що масове вбивство українців голодом у тридцятих роках було геноцидом. На сьогодні Сумською ОДА не видано жодного розпорядження по вшануванні жертв Голодомору в цьому році. Громадськість переконана: остаточне і безповоротне засудження злочинів тоталітарного режиму в Україні, і найбільшого з них — геноциду 1932—1933 років, — запорука нашого незалежного демократичного майбутнього. 

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 644 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]