13:40
ХХ З'iзд Руху - 20 рокiв незалежностi!

14 травня 2011 року в Києві відбувся ХХ З'їзд Народного Руху України на якому була представлена й сумська делегація рухівців.

Делегації рухівців з усієї України о 9.00 зібралися біля пам'ятника Вячеславу Чорноволу, де відбулось пам'ятне віче і покладання квітів.

Перед початком роботи до рухівців зі словом молитви звернувся священик УПЦ КП, який передав благословення і вітання Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Голова НРУ Борис Тарасюк зачитав вітальні адреси від Юлії Тимошенко, від голови Європейської Народної партії Вільфреда Мартенса, від лауреата Шевченківської премії Василя Шкляра та інших. 

На З'їзді було переобрано керівництво Народного Руху України. На посаду голови делегати абсолютною більшістю обрали  Бориса Тарасюка. Заступниками стали В'ячеслав Коваль, Василь Куйбіда , Роман Сушко та Іван Крулько. Відбулися зміни в керівних органах НРУ: Політраді та Центральному Проводі. Голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко увійшов до Політичної Ради партії, а голова Сумської ОО Молодого Народного Руху Андрій Рибалко переобраний до Центрального Проводу НРУ.

Ювілейний з'їзд не обійшовся без урочистостей. Почесна голова Сумскьої ОО НРУ Катерина Білолюбська нагороджена орденом "За заслуги перед українським народом" І ступеня.

В підсумку делегати ХХ З'їзду розглянули і затвердили ряд політичних заяв.

Категорія: Новини Народного Руху України | Переглядів: 665 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. Ab fab my golody man.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]