15:58
Eвропейська iнтеграцiя Украiни: спiльнi цiнностi, спiльний ринок, спiльне майбутнe?

23 квітня 2011 року в навчальному корпусі Української академії  банківської справи НБУ відбулася подіумна дискусія на тему "Європейська інтеграція України: спільні цінності, спільний ринок, спільне майбутнє." З вітальним словом до аудиторії та почесних гостей звернувся ректор УАБС Анатолій Єпіфанов. Модератором дискусії виступив голова Комітету Верховної Ради України з питань Європейської інтеграції, посол Борис Тарасюк.

Першою слово мала заступник директора Департаменту Європейського Союзу Міністерства закордонних справ України Наталія Галібаренко. Вона розповіла про хід переговорного процесу між Україною та ЄС, досягнуті домовленості та перспективи. 

 Директор представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге зазначив на тому, що для інтеграції України до Європейського Союзу необхідно, щоб саме українське суспільство разом і кожен окремо були готові до змін і прийняття європейських цінностей.

Досвідом вступу до Європейського Союзу поділився Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Корнел Іонеску. Перший секретар Посольства Республіки Польща в Україні Богуслав Гертруда розповів про ініційовану Польщею програму "Східне Партнерство", в якій Україна відіграє провідну роль. "Потрібно розуміти, що принесе із собою співпраця з Європейським Союзом. Безвізовий режим, спільна митна політика потребують дій як з однієї так і з іншої сторони(з боку України та ЄС)",– переконаний Науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва.

Після виступів почесних гостей присутні могли задати питання, висловити  свої думки, подискутувати. 

 

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1152 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]