15:35
Сергiй Бутенко: за злочинну самодiяльнiсть - вiдповiдальнiсть перед законом i пам'яттю мiльйонiв украiнцiв

Прикро, що державні службовці Сумщини намагаються вивести область на передові позиції не в культурних і економічних показниках, а в процесах комунізації і сталінізації.

Нещодавно на будівлі Державного архіву Сумської області було вивішено червоний прапор Радянського Союзу. Важко сказати, які мотиви спонукали директора установи Володимира Артюха зробити такий крок: бажання задекларувати свою лояльність перед комуністкою Ольгою Гінзбург – головою Державного комітету архівів України, власні ностальгійні спомини чи показове намагання бути першим "червоним прапороносцем" на Сумщині. В будь-якому разі, Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 рр.. (Щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)" не підписаний. Та й навіть зміни до закону передбачають вивішування штурмового прапору 150-ї ордена Кутузова II степені Ідрицької стрілецької дивізії, а не прапору СРСР. 

За свою злочинну самодіяльність Володимир Артюх має відповідати не тільки перед українським законом, а й перед пам'яттю мільйонів українців, знищених під червоними прапорами. Документальні свідчення про ці злочини зберагіються в Державному архіві Сумської області та в інших архівах по всій Україні.

Сергій Бутенко, голова Сумської обласної організації Народного Руху України

Категорія: Новини Народного Руху України | Переглядів: 683 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]