13:33
Вiдбулася ХХХ звiтно-виборча конференцiя Сумськоi ОО НРУ

7 травня відбулася XXX звітно-виборча конференція Сумської обласної (крайової) організації Народного Руху України.

Перед  делегатами з доповіддю про політичну ситуацію в Україні виступив заступник голови Народного Руху України Іван Крулько, який акцентував увагу на підготовку надійної рухівської зміни, згуртуванні партійних лав, участі у парламентській виборчій кампанії. Також Іван Крулько відзначив позитивні тенденції в консолідації і координації дій демократичних сил. "Зараз відбуваються речі, які відкривають очі тим, хто голосував за нинішню владу, тим хто голосував проти, тим хто не прийшов на вибори. Зростання протестних настроїв народу, рекордне падіння рейтингу Партії Регіонів свідчить, що в разі проведення демократичних виборів опозиційні сили отримають беззаперечну перемогу. Завадити народу висловити свою волю можуть лише фальсифікації і маніпуляції з виборчим законодавством", - сказав Іван Крулько.

Зі звітною доповіддю  виступив голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко, який розповів  про діяльність організації за останні півтора роки: участь у виборчих кампаніях, зростання чисельності, проведені заходи і акції. Активна позиція Руху щодо важливих питань суспільного життя зумовлює тиск влади на рядових рухівців. Під час виборів на  кандидатів від НРУ до органів місцевого самоврядування чинився тиск з вимогами зняти свої кандидатури. Нещодавно після падіння пам'ятника Леніну в Бурині в помешканнях активістів Буринської РО НРУ були проведені обшуки. Незважаючи на це, до НРУ приходять нові люди, молодь, що бачить в Русі дієву і рішучу силу.

Народний Рух Сумщини активно співпрацює з єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату, яка є духовним оплотом українців Сумщини.

В обговоренні доповіді лідера сумських рухівців взяли участь голова Шосткинської МО Михайло Скорик, голова Путивльської РО Антон Маланюк, голова Лебединської РО Михайло Герасименко.

Конференція прийняла одностайне рішення про переобрання Сергія Бутенка головою Сумської обласної організації Народного Руху України на наступний дворічний термін. Заступниками голови було обрано Віктора Азаренкова, Михайла Котельву, Андрія Рибалка. Було перезатверджено Крайовий провід і Крайову раду Сумської ОО НРУ, а також обрані делегати на ХХ всеукраїнський З`їзд НРУ, який відбудеться 14 травня в Києві.


Категорія: Новини Народного Руху України | Переглядів: 668 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]