Не час утворюe вiдстанi, а людська пам'ять...

Thumbnail

29 січня 2012 року  біля пам’ятника Т.Шевченка в Сумах відбулося пам’ятне віче з нагоди річниці вшанування Героїв Крут.

Не заважаючи на холодну погоду в центральному сквері обласного центру зібралося понад 300 сумчан. Серед них, члени політичних партій та громадських організацій: Народного Руху України, ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", УНА-УНСО, "Просвіти" та інших.

У своєму виступі член Крайового Проводу Сумської ОО НРУ Світлана Ревякіна сказала: " Сьогодні ми вшановуємо подвиг Героїв, які поклали своє життя за Україну в далекому 1918 році. Не плин часу утворює відстані, а людська пам‘ять: чим довше ми пам‘ятаємо історичні події – тим менше ймовірність їх повторення в майбутньому. Бій під Крутами – це героїчна, але в той же час і трагічна сторінка нашої історії, з якої ми повинні зробити належні висновки.  Це був прояв патріотизму і героїзму у найвищому розумінні цих слів."

Громадськi слухання на тему: "Подвиг Героiв Крут – приклад мужностi для нащадкiв"

Thumbnail

29 січня 2012 року в приміщенні Бюро аналізу політики в Сумах відбулися громадські слухання на тему: "Подвиг Героїв  Крут  – приклад мужності для нащадків". Участь в заході взяли і представники Народного Руху України. Виступаючі  торкалися історичних передумов, які привели до трагедії під Крутами, проводячи паралелі з сучасністю.

Мiсце для подвигу вiльне!

Thumbnail

Історія втрат і поразок України – історія зрад і чвар політиків. Долею України завжди переймалася лише молодь.  В січні 1918 року юнаки-студенти вели бої під Крутами, а керівництво УНР у той час пакувало валізи, готуючись до евакуації. В 1990 році голодування студентів стало провісником Незалежності Української держави. В 2004 році студенти були активними учасниками Помаранчевої революції, здобутки якої згодом були бездарно втрачені політиками. Адміністрація В. Януковича, здавши в 2010 році національні інтереси в Криму, сьогодні веде переговори по здачі української газотранспортної системи. Українські збройні сили знаходяться в плачевному стані в той час, коли збільшуються видатки на МВС.