14:37
Мiсце для подвигу вiльне!

Історія втрат і поразок України – історія зрад і чвар політиків. Долею України завжди переймалася лише молодь.  В січні 1918 року юнаки-студенти вели бої під Крутами, а керівництво УНР у той час пакувало валізи, готуючись до евакуації. В 1990 році голодування студентів стало провісником Незалежності Української держави. В 2004 році студенти були активними учасниками Помаранчевої революції, здобутки якої згодом були бездарно втрачені політиками. Адміністрація В. Януковича, здавши в 2010 році національні інтереси в Криму, сьогодні веде переговори по здачі української газотранспортної системи. Українські збройні сили знаходяться в плачевному стані в той час, коли збільшуються видатки на МВС.

Історія має здатність повторюватися, і ніхто, крім молоді, не стане на захист України в той час, коли чиновники з Банкової та Грушевського тікатимуть за кордон. В нас немає іноземних паспортів, рахунків в іноземних банках і "запасних аеродромів". В нас немає іншої Батьківщини, крім України. Ми хочемо прожити в ній все життя, тому ми усвідомлюємо відповідальність за її долю.

29 січня 2011 року в День пам'яті Героїв Крут в Сумах активісти Молодого Народного Руху провели флеш-моб "Місце для подвигу вільне!".  Зібравшись навколо пам'ятника студентській революції в Сумах 2004 року, молодорухівці зімкнули свої лави із закликом зайняти вільне місце для подвигу . Акція символізувала, що в житті молодої людини завжди є час і місце для щоденних корисних справ, громадської активності і великих звершень. Спільними зусиллями, відчуваючи поруч плече братів і сестер по боротьбі, можна перемагати обставини, корумпованих чиновників і продажних політиків. З цього місця в Сумах почалася одна з великих перемог молоді над кучмівським режимом. Сумська студентська революція стала передумовою революції Помаранчевої. Віримо, що кінець режиму Януковича теж почнеться із Сум!

Після флеш-мобу молодорухівці поставли свічки за упокій душ юнаків, спочилих під Крутами у Свято-Воскресенському соборі УПЦ КП.

Категорія: Новини Молодого Народного Руху | Переглядів: 623 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. Марта

    Шановні побратими!

    Молодці! Дуже креативно, цікаво, оригінально. Відійшовши від традиційних заходів вшанування визначних дат, флеш-мобом привернули увагу молоді. Я сподіваюсь, що вас і надалі супроводжуватиме шалена енергія, яку відчуваєш і в столиці.

    Успіхів))))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]