Кремлiвський сценарiй пiд Конотопом не пройде!

Thumbnail

Нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація про те, що 9 липня цього року, у дні вшанування зазначеної історичної події, до Конотопського району має намір прибути делегація козаків "Верного" та "Вольного" козацтв. Ці організації є відверто проросійськими і агресивно налаштовані до правдивої історії нашої держави.

У  повідомленні на офіційному сайті "Верного Казачества", зокрема, йдеться: " Современные казаки Верного и Вольного казачеств проведут День Памяти погибших православных казаков и воинов русской армии при Конотопской Битве у Сосновской переправы 1659 года."  "Изменник Выговский навсегда останется в истории палачом своего народа."

Рухiвцi взяли участь в iстоpичнiй експедицii

Thumbnail

2 липня делегації рухівців із Сум та Недригайлова взяли участь в історичній експедиції "Забуті могили українського війська",  метою якої було вшанування пам'яті бійців Повстанської революційної селянської армії, котрі  90 років тому загинули в бою з більшовиками між селами Хоружівка і Беседівка Недригайлівського району Сумської області.

В будинку культури с. Хоружівка відбувся історико-краєзнавчий семінар, присвячений повстанському руху на Сумщині на початку ХХ ст. Після цікавих доповідей і змістовної дискусії  учасники експедиції вирушили на край села, де втановили пам'ятний хрест. Священик УПЦ КП  освятив хрест та відслужив панахиду за полеглими під час тих буремних подій.