16:38
Кремлiвський сценарiй пiд Конотопом не пройде!

Лист голови Сумської обласної організації Народного Руху України Сергія Бутенка до голови Сумської ОДА Юрія Чмиря

.

Шановний Юрію Павловичу!

Сумська обласна організація Народного Руху України разом з багатьма громадськими та політичними організаціями Сумщини традиційно відзначає перемогу військ Івана Виговського над московським військом під Конотопом 1659 року. В історії України це одна з  подій, яка є національною гордістю, сприяють відродженню історичної пам'яті та вихованню підростаючого покоління в патріотичному дусі.  Щороку такі відзначення проходили в конструктивній атмосфері, без жодних конфліктів.

Нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація про те, що 9 липня цього року, у дні вшанування зазначеної історичної події, до Конотопського району має намір прибути делегація козаків "Верного" та "Вольного" козацтв. Ці організації є відверто проросійськими і агресивно налаштовані до правдивої історії нашої держави.

У  повідомленні на офіційному сайті "Верного Казачества", зокрема, йдеться: " Современные казаки Верного и Вольного казачеств проведут День Памяти погибших православных казаков и воинов русской армии при Конотопской Битве у Сосновской переправы 1659 года."  "Изменник Выговский навсегда останется в истории палачом своего народа." Таким тоном і висловами сповнений прес-анонс їх запланованих заходів.  Представники  цих козацьких організацій свідомо йдуть на провокацію сутичок і масових заворушень. Адже вони не можуть не усвідомлювати, що запропонований ними формат відзначення Конотопської битви, та й сама їх присутність, викличе різку негативну реакцію з боку численних представників українських патріотичних організацій, що традиційно в ці дні святкують Конотопську перемогу в с. Шаповалівка.

Хресний хід представників проросійських "казачеств", можливе встановлення хреста "воинам русской армии" неминуче виллється в силове протистояння. Ми пам'ятаємо кадри нещодавнього побоїща між загонами "Верного казачества" та спецпідрозділами "Беркут" у Феодосії. Ще більш знаковим було протистояння за участі подібних провокативних проросійських організацій 9 травня 2011 року у Львові.

Закликаємо Вас як голову обласної державної адміністрації не допустити присутності на території Сумщини представників організацій, що свідомо працюють на розгортання в Україні протистояння та поглиблення розколу в суспільстві. В іншому разі залишаємо за собою право до будь-яких дій, в рамках чинного законодавства спрямованих на недопущення перекручування української історії та наруги над історичною пам'яттю українського народу.

 

Голова Сумської ОО НРУ                                                         Сергій Бутенко

Категорія: Новини Народного Руху України | Переглядів: 700 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]