19:48
Заява Буринськоi РО Народного Руху Украiни щодо полiтичних переслiдувань

25 квітня стало відомо про поваленого пам'ятника Леніну в м. Бурині Сумської області. О 17 годині того ж дня почались обшуки в помешканнях двох членів Буринського осередку НРУ   Юрія Баранова та Дмитра П'ятницького. Метою обшуків було перевірити приміщення рухівців на наявність знарядь скоєння злочину та предметів вилучених з цивільного обороту (зброї, наркотиків). Жодні обвинувачення при цьому не були пред'явлені.

Також були перевірені телефонні контакти, зміст матеріалів на відеокамері Юрія Баранова. Незрозуміло яким чином це стосується суті прави,але у хлопців цікавились їхніми політичними поглядами, діяльністю  організації, членами організації. За результатами обшуків нічого виявлено та  вилучено не було. 
26 квітня члена НРУ Дмитра П'ятницького викликали до міліції як свідка. Питання знову стосувались осередку НРУ: кількість членів, час проведення останніх зборів, контакти з іншими організаціями. Слідчий намагався взяти відбитки пальців при тому, що кримінальна справа не була порушена і це не є обов'язком свідка.
Того ж дня почали опитувати людей за телефонними контактами Юрія Баранова, близьких родичів, друзів. 
Наполегливо хотіли допитати неповнолітніх дітей. 
Також брали свідчення в матері та дівчини Валерія Баранова (голови районної організації НРУ). 
Сьогодні, 27 квітня, до міліції була викликана дружина Баранова Ю. Відмова давати свідчення, посилаючись на 63 ст. Конституції, яка дає право громадянину України не давати показання щодо себе та своїх близьких, трактувалась слідчим як безпідставна, оскільки є інша відповідальність за неявку за викликом до правоохоронних органів. 
На допиті встановлювалися місцезнаходження вищезгаданих осіб в період з 23 по 25 квітня. 
Стало також відомо про обшук в помешканні родичів Дмитра П'ятницького на Полтавщині, що дає підстави вважати, що правоохоронці пов'язують повалення пам'ятника Леніна на Полтавщині 18 квітня з подіями на Буринщині і шукають докази проти членів НРУ. 
На основі вищевикладеного Буринська РО Народного Руху України розглядає подібні дії правоохоронних органів як політичну розправу з патріотичними організаціями Буринського району. 

Буринська районна організація Народного Руху України

Категорія: Новини Народного Руху України | Переглядів: 1170 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]