23:51
Вячеслав Чорновiл живий в серцях мiльйонiв украiнцiв…
25 березня в Сумах біля меморіальної дошки Вячеславу Чорноволу відбулося пам’ятне віче з нагоди 13-ї річниці з дня трагічної загибелі Героя України.
Архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій, біля пам’ятної дошки Вячеславу Чорноволу, 
За богослужінням молилися громадські та політичні діячі Сум та небайдужі громадяни, які прийшли вшанувати пам’ять Вячеслава Чорновола.
 «З Божою допомогою Вячеслав Чорновіл став будівничим Незалежності України, його приклад служіння власному народу наслідуватимуть прийдешні покоління. Тільки з глибокою вірою в Бога і наполегливій праці, людина може досягати таких високих результатів своєї діяльності» , – сказав, звертаючись до присутніх, Високопреосвященний владика Мефодій.
Голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко наголосив, що постать Вячеслава Чорновола сьогодні об’єднує як старше покоління, яке виборювало Незалежність, так і молодь для якої Чорновіл є символом незламної мужності, взірцем величі національного духу, прикладом самопожертви в ім’я України. 
Почесна голова Сумської ОО НРУ пригадала, як пліч-о-пліч працювала з Вячеславом Максимовичем, а голова Сумської МО НРУ Віктор Азаренков закликав нинішніх політиків брати приклад з Чорновола у своїй діяльності: бути безкорисними, чесними, до кінця відданими людям і державі. 
Голова обласного об’єднання товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка також згадав Атену Пашко, яка декілька днів тому відійшла у вічність.
Захід закінчився хвилиною мовчання і покладанням квітів до  меморіальної дошки Вячеславу Чорноволу.



Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 701 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. Марта

    Слава Героям України!

    Київщина вшановала пам*ять Вячеслава Максимовича на місці його трагічної загибелі...Співали гімн, Червону калину.....слово тримали багато з тих, хто був очевидцем цієї події, друзі, громадські діячі, члени Просвіти, міськй голова, Б.Тарасюк, Іван Крулько та інші...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]