14:49
В Сумах вшанували Кобзаря

10 березня патріотичні сили Сумщини  вшанували 150-ту річницю з дня, коли відійшов у вічність Геній української нації  Тарас Шевченко.

Вшанування Кобзаря почалося ходою від Свято-Воскресенського кафедрального собору УПЦ КП  до пам'ятника Тарасу Шевченку що в центрі Сум.

 Тут відбулася спільна молитва. У своїй проповіді священик УПЦ КП о.Сергій (Яровий) наголосив, що в цей день прийти до пам’ятника Шевченка покласти квіти та провести мітинг, ще не є належним пошануванням поета.  Звершити у цей день молитву за безсмертну душу Батька Української Нації - Тараса та осягнути розумом хоча б дещицю його творчості було б справжнім вчинком всіх,  хто вважає себе патріотом України, та щирим і правдивим шанувальником постаті Тараса Шевченка.

Після панахиди слово мали представники політичних і громадських організацій: голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко, голова Конгресу української інтелігенції Віктор Казбан, голова Сумської міської організації ВО "Свобода" Іван Мозговий, депутат Сумської міської ради від ВО "Батьківщина" Семен Салатенко, голова Сумської обласної організації Української Національної Асамблеї Микола Сурженко, голова Сумської обласної організації Молодого Народного Руху Андрій Рибалко.

 

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 644 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]