Тарас Шевченко об'eднав опозицiйнi сили Сумщини

Thumbnail

День народження великого українського поета Тараса Шевченка на Сумщині об'єднав демократичні опозиційні сили.

Про це заявив голова Сумської обласної організації Народного Руху України Сергій Бутенко під час виступу на мітингу з нагоди Дня народження Пророка.

За його словами, у цей день варто було би читати вірші, згадувати цікаві факти з біографії Шевчека, але ситуація в державі змушує говорити про інше.  

 "Єдність і свобода українського народу, на жаль, зараз в небезпеці. Свобода існує лише штучно. Нав'язаний «регіоналами» режим створює лише її ілюзорну видимість на тлі політичних репресій», - підсумував Сергій Бутенко

Актуальний Шевченко. Вирiвнювач хребта

Thumbnail

Cправжнього Шевченка досі не прочитано. Цікаво спостерігати, як його, самоука, не здатні зрозуміти люди з науковими ступенями чи двома вищими освітами. Не прочитано через те, що нецензурованого Шевченка можна знайти лиш в останніх виданнях "Кобзаря".

10 березня минаe 150 рокiв з дня упокоeння Тараса Шевченка

Thumbnail

150 років поспіль лунає молитва українців до Бога за Батька Тараса. 10 березня о 12 годині патріотична громада Сум пройде ходою від Свято-Воскресенського Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату до пам'ятника Тарасу Шевченка, де відбудеться мітинг.