19:23
В Сумах вимагали денонсацii "Харкiвських угод"

27 квітня 2011 року минув рік від ратифікації Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України („Харківські угоди”). Ця Угода передбачає пролонгацію базування Російського Чорноморського флоту в Севастополі до 2042 року.

В цей день Народний Рух України та інші патріотичні сили  Сумщини пікетували Сумську обласну раду з вимогою прийняти зверення до Президента України та Верховної Ради України з вимогою денонсувати відповідні угоди.

Проект звернення Сумської обласної ради:

Ми, депутати Сумської обласної ради, виражаючи інтереси жителів Сумщини, виступаємо категорично проти кулуарних домовленостей між Президентом України Віктором Януковичем і Президентом Російської Федерації Дмитром Медвєдєвим та угоди щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федереції на території України, у ганебний спосіб ратифікованою Верховною Радою України.

Ухвалення таких рішень одноосібно, таємно, без громадського та експертного обговорення та політичної дискусії, без стратегічного планування та обґрунтування в категоріях національної безпеки є неприпустимим.

На Президента України покладено обов’язок гарантувати суверенітет України відповідно до Конституції. У статті 17 Конституції України говориться, що "на території України не допускається розташування іноземних військових баз". Відтак продовження перебування збройних сил чужої держави явно суперечить Конституції.

Сумська обласна рада звертається до Президета України та Верховної Ради України із такими вимогами:

1. Денонсувати Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 21.04.2010 р.

2. Привести у відповідність до національних інтересів України величину орендної плати за перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України з урахуванням міжнародних тарифів на розміщення військових баз.

3. Розірвати Контракт між ВАТ „Газпром” та НАК „Нафтогаз України” щодо купівлі-продажу природного газу в 2009–2019 роках від 19.01.2009 р. у зв’язку з необґрунтованим ціноутворенням, яке суперечить світовій практиці.

Переглядів: 666 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]