17:22
В Сумах стартував шевченкiвський тиждень
6 березня 2012 року у Сумській гімназії №1 стартував шевченківський тиждень, який обіцяє бути дуже насиченим. Заходи розпочалися з урочистого відкриття галереї художніх репродукцій Т. Шевченка. Особливе місце займає "Шевченкіада" художника- графіка Володимира Ломаки, розміщена в Тарасовій світлиці.

Після відкриття виставки відбувся урок української літератури, що супроводжувався театралізованим дійством за участі учнів гімназії. Вдягені в українське вбрання, учні декламували поезії Кобзаря, виконали декілька пісенних композицій на слова Т. Шевченка. Окрім акторської майстерності гімназисти проявили себе і на публіцистичній ниві – з успіхом пройшов конкурс на найкращу настінну газету "І чужого навчайтесь і свого не цурайтесь".

На відкритті Шевченкіади побував і голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко. Він подякував дітям за чудові теплі виступи, та побажав успіхів у навчанні та активної участі в шкільному житті.

Учитель історії, член Крайового Проводу НРУ Микола Карпенко відзначив важливу роль постаті Т. Шевченка у формуванні патріотичного світогляду молодих українців.

9 березня 2012 року учні гімназії візьмуть участь у святковому мітингу з нагоди Дня народження Кобзаря.







Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 592 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]