16:55
Табачник об'eднае 50 вишiв до кiнця 2011 року

До кінця поточного навчального року в Україні будуть об'єднані близько 50 ВНЗ.

Про це на брифінгу заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

"До кінця цього навчального року ми в Україні добровільно об'єднаємо близько 50 ВНЗ університетського рівня. Ми вже провели абсолютно унікально, без будь-якого напруження, процес об'єднання ВНЗ у Львові. Об'єдналися університет "Львівська політехніка" і державний університет 4-го рівня акредитації - Університет інформаційної комунікації і технології ім. В. Чорновола, - він увійшов до складу "Львівської політехніки", - сказав Табачник.

Міністр зазначив, що таке об'єднання призвело до зменшення адміністративних витрат і студенти отримали можливість продовжити навчання в університеті з більш високими можливостями. За словами Табачника, другий такий проект вже на виході, вже прийнято рішення, але обов'язково конференції трудових колективів повинні зібратися і за це проголосувати.

За словами міністра, найближчим часом Донецький політехнічний університет прийме до свого складу Державний університет інформаційних технологій і штучного інтелекту 4-го рівня акредитації. Також готується дуже потужний експеримент у Кривому Розі, де чотири ВНЗ державної форми власності приєднають до себе філії та створять єдиний Криворізький державний університет. Також, за словами Табачника, подібний проект буде реалізований в Луганську, Херсоні, Чернігові та інших областях.

"Я думаю, що тенденції створення маленьких неякісних державних (освітніх) закладів за державні кошти ми обов'язково подолаємо ще до завершення роботи над новим законом про вищу освіту", - сказав Табачник.

Категорія: Аналітика | Переглядів: 599 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. Super jazzed about getitng that know-how.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]