16:03
Сумчани продемонстрували iдеальну самоорганiзацiю
Пізно ввечері 28 квітня сумчани перекрили вулицю Металургів. Вони вимагали, щоб в їхніх домівках негайно увімкнули світло.
Як повідомив очевидець події, голова Сумської організації Народного Руху України Сергій Бутенко, в будинках по Металургів, Холодногірській і Жукова з 12.00 було відключене електропостачання, а так як тут люди користуються електроплитами, то вони не мали можливості приготувати собі їжу.
Численні звернення до ЖЕКу та міське управління ЖКГ результатів не дало, тому люди вийшли на вулицю.
«Мене дуже радує, що сумчани довели, що можуть згуртуватися для захисту своїх прав. Це була не політична акція чи штучний протест, а справжній громадянський спротив, який закінчився повною перемогою людей », - сказав Бутенко.
На місце події приїхало дуже багато міліціонерів на чолі з начальником обласного управління міліції Петром Дяченком. До честі правоохоронців, вони вели себе доволі коректно.
Виявилося, що першопричиною ситуації стала заборгованість мешканців, хоча вони стверджують, що все сплачували вчасно, але не згодні з тим, що їм нараховують авансові платежі.
Близько 22.00 світло в будинках включили, а ініціативна група сьогодні запрошена до міськради для вирішення конфліктної ситуації.

За матеріалами інтернет-видання "Любимый город"
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 584 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]