19:43
На заводi iм. Фрунзе почалася безстрокова акцiя протесту

Сьогодні, 21 березня, в Сумах працівники ВАТ "Сумське науково-виробниче об'єднання імені Фрунзе" почали безстрокову акцію протесту проти скорочення робочих місць на підприємстві.

"За офіційною інформацією Сумського міського центру зайнятості, на заводі Фрунзе планується скорочення працівників у кількості 1258 чоловік
. Звільнення робітників уже почалися, але це лише перший етап.", - повідомив член оргкомітету протестних акцій, голова вільної профспілки ВАТ "СНВО ім Фрунзе"Олександр Ткаченко.
Керівництво первинної профспілкової організації заводу, яка покликана відстоювати інтереси працівників підприємства перед роботодавцем, в цій ситуації лише розводять руками йдучи на поступки власникам ВАТ «СНВО ім. Фрунзе».

В даний час на підприємстві працюють близько 13,5 тис. осіб проти 22 тис., що працювали всього кілька років тому.

Сьогоднішні вивільнення робітників складають близько 10 % від загального числа, хоча згідно колективного договору протягом року вони не можуть перевищувати 4 % від загального числа працюючих.

Вже сьогодні, 21 березня, в 09.30 біля прохідної заводу було встановлено наметове містечко з метою інформування працівників і цілодобового пікетування адміністрації заводу. О 17.15 був проведений перший мітинг. В цей же час мітинги відбуватимуться і в наступні дні.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 716 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]