13:33
Громадськiсть Сум не дала обласнiй радi проголосувати за росiйську мову як "регiональну". Фото. Вiдео

Сьогодні, 17 серпня 2012 року представники опозиційних сил Сумщини, громадськості прийшли під стіни Сумської обласної ради з метою не допустити прийняття російської мови, як регіональної. Активно долучилися до протесту члени Народного Руху України.

Громадськість стурбована прийняттям регіональних мов в ряді областей і вимагала не допустити включення до порядку денного сесії Сумської обласної ради мовного питання.

При вході до будівлі працівники міліції спробували не дати громадянам, що протестували проти запровадження російської  мови як регіональної, пройти в сесійний зал.  Відео SumyNews.com


Під тиском громадськості депутати від КПУ та ПР не наважилися винести на порядок денний обласної ради мовне питання.

"Сьогодні депутати обласної ради відчули прямий тиск народної думки. Показовим був той факт, що під час виконання Державного гімну України його слова лунали з вуст простих людей, в той час, коли депутати лише мовчки стояли.

Саме мобільності, рішучості і згуртованості небайдужих громадян ми завдячуємо, що сьогодні Сумщина не стала ще однією областю із регіональною мовою", - вважає голова Сумської ОО Народного Руху України Сергій Бутенко.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 682 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]