22:18
Янукович - аватар Леонiда Кучми
-- Більше аніж рік президентства Віктора Януковича доводить, що він виявився таки добрим учнем Леоніда Кучми. Янукович посмів розпочати демонтаж України в Україні, про що Кучма лише мріяв всі роки свого перебування при владі, але так і не посмів цього зробити. 
Якщо на початку 2005 року здавалося, що реванш старої компартійної еліти, котра скомпрометувала себе в очах українського народу, і реставрація кучмізму в Україні – це справа цілком фантастична, то важкі 2010 і 2011 роки наочно підтвердили, що за сюрреалістичної української політики це цілком можливо.
Не даремно свого часу екс-президент Леонід Кучма заявив: «Усе обнулилося. Я задоволений, що все повертається». Та й сам Віктор Янукович ніколи не приховував того, що цього моменту він чекав п’ять років. Але якщо спробувати проаналізувати всі п’ять років діяльності Президента Віктора Ющенка, то можна зробити висновок: хоча самого Кучми при владі нібито й не було, але кучмізм ніколи нікуди не відходив.

Система реалізації влади по суті залишилася незмінною, а до ротації кадрів із кучминої політичної обойми лише додавалися кадри, котрі з якихось суб’єктивних причин подобалися самому Віктору Ющенку. Тобто принципи сервільності й особистої відданості головному носію реалізації влади діючого режиму залишилися фактично без істотних змін. Тому й таким провальним в усіх відношеннях виявилося саме президентство Ющенка.


Але, можливо, Леонід Кучма так неприховано радів і продовжує радіти приходу до влади Віктора Януковича, коли в керівне крісло фактично повернувся його аватар, що в очах екс-президента це геть перекреслює всі здобутки українського народу під час Помаранчевої революції. Можна сказати, що в 2004 році доля посміхнулася Україні, коли до влади прийшов патріот Віктор Ющенко. Але, як виявила дійсність, бути патріотом – цього замало. Адже потрібні ще знання та вміння працювати з людьми, котрі не зазирають тобі у рота, коли ти годинами розказуєш про трипільські горщики, з тими, хто готовий був підставити тобі плече, допомогти і, навіть, виконати за тебе твою роботу задля блага України, – але такі люди не були потрібні Президенту.

Найбільша біда самого Віктора Ющенка, що він і досі не зрозумів: доля висунула його на посаду, на якій він автоматично опинився в історичному просторі. І що всі його дії, за останні принаймні п’ять років, майбутні дослідники України будуть прискіпливо препарувати під мікроскопом історії. І запитання виникатимуть не дуже приємні для самого Ющенка – чому вийшло так, що український народ переміг під час Помаранчевою революції 2004 року, а Президент Віктор Ющенко розтринькав цю перемогу задля задоволення власних гіпертрофованих політичних амбіцій. Адже доля висвятила його на лідера великої європейської нації, а він фактично приватизував цю велику перемогу українського народу на свою власну користь.

Українці хотіли змін, а Ющенко і його команда запропонували їм недолугу імітацію діяльності, котра не принесла дієвих і видимих позитивних результатів. По суті це саме він своїми руками реанімував політично аватар Кучми Віктора Януковича, весь час намагаючись гласно і негласно залучати «донецьких» для своєї боротьби з Юлією Тимошенко. Віктор Ющенко, як і його команда, нічому не хотіли вчитися самі, але при цьому хотіли повсякчас учити інших.

Кучма побачив в діяльності Януковича те, чого звісно не бачить український народ. Дорогий Леонід Данилович зокрема відзначив: «За минулий рік Президентові України і уряду удалося стабілізувати ситуацію в політичній, економічній і соціальній сферах. Знизилася інфляція, скоротився дефіцит платіжного балансу і державного бюджету, стабілізувалася банківська система, грошовий, кредитний і фондовий ринки».

Очевидно, що Леоніду Даниловичу досить непогано живеться за високим парканом. І тому від дуже задоволений діяльністю свого аватара. Але пересічні українці думають зовсім інше. Адже життя стало просто нестерпним, свобода слова фактично ліквідована, а телебачення за рік з Януковичем стало ще більш неправдивим, ніж в часи колишнього СРСР. Тому не можна виключати, що аватар цілком може повторити політичну долю свого попередника Леоніда Кучми. Адже рік Януковича наглядно довів, що крім нищення в Україні всього українського ця влада більше робити нічого не вміє…

Віктор Каспрук

Категорія: Аналітика | Переглядів: 639 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]