13:15
Iван Крулько: я вважаю затримання молодорухiвця в Сумах незаконним

Як відомо, 29 лютого 2012 року активісти Молодого Народного Руху благодійно роздавали презервативи для депутатів Сумської міської ради. Захід був організований в знак солідарності із незаконно затриманими на Майдані активістами під час акції з нагоди другої річниці перебування Віктора Януковича при владі 24 лютого 2012 року.

Його підсумком стало затримання Голови Сумського ОО МНР Андрія Рибалка: «Cьогодні зранку, о 8 годині мене затримали в гуртожитку – прийшов наряд міліції, запросили адміністрацію гуртожитка, повідомили про затримання у зв’язку з адміністративним правопорушенням для складання протоколу. Після цього мене доправили у відділок міліції, де інкримінували статтю 185, частина 2 – порушення правил проведення масових акцій» - розповів Андрій Рибалко.

Ситуацію прокоментував Голова Молодого Народного Руху Іван Крулько.

«По-перше, затримання голови Молодого Народного Руху в Сумській області Андрія Рибалка незаконне, оскільки, відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення затримання може відбутися в момент протиправних дій, якщо такі були, а не після них. Ми ж маємо ситуацію, коли зранку прийшли працівники органів внутрішніх справ, які затримали Андрія Рибалка через 3 дні після події, очевидно з метою вчинення психологічного тиску. Таким чином, відбулося незаконне затримання. Я вважаю, що таким діям має бути надана належна правова оцінка. Відтак, депутатська група Руху у Верховній Раді буде звертатися до Генеральної прокуратури» - повідомив він.

«По-друге – в діях Рибалка не було правопорушень, оскільки йдеться не про організовану акцію, масовий захід, і відповідно про це завчасно повідомляти виконком міськради не потрібно – відзначив Іван Крулько – Отже, склавши протокол на нашого активіста, міліціянти грубо порушили закон і перевищили свої повноваження. Вважаю, що цю ситуацію не можна залишати без уваги, оскільки ці протиправні дії відбуваються в загальному контексті тиску на представників опозиційних партій. Думаю, що ближче до виборів цей тиск буде посилюватися з тим, щоб залякати і фальсифікувати волевиявлення».

Іван Крулько вважає, що такі ситуації загартовують активістів-патріотів. Він також відзначив, що їм буде надана належна правова допомога і захист.

«Ми наполягатимемо на тому, щоб правоохоронці були притягнуті до відповідальності за вчинення протиправних дій» – прокоментував затримання молодорухівця Іван Крулько.

Категорія: Новини Молодого Народного Руху | Переглядів: 614 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]