16:36
Це не першоквiтневий розiграш. Листу Могильова, мiнiстра внутрiшнiх справ присвячується ч.1

Трохи менше місяця тому мене познайомили з однією людиною, яка має доступ до внутрішньої документації обласної організації партії регіонів (далі – пр).

Вона була певним чином шокована моєю категоричною позицією по відношенню до пр.

У суперечці я порівнював регіоналів з окупантами, а осіб, що до них свідомо чи не свідомо примкнули з колаборантами.

Власне, це моя публічна багаторічна позиція, якої я ніколи не змінював. Я виходжу з того, що пр. є антиукраїнською силою і, власне, що деякі її діячі (такі як Табачник та Колесніченко) щоденно підтверджують власними діями.

Ми сперечалися, з часом я погодився з певними аргументами мого опонента (що не всі у пр є антиукраїнськи налаштованими, а є просто ображені попередньою владою, чи обдурені пропагандою пр люди), мій опонент погодився з більшістю моїх агрументів. Через кілька днів я отримав від цієї людини 386 файлів внутрішньої документації сумських регіоналів.

Про подальші дії цієї особи, можливо, напишу трохи згодом. Аналіз документів зайняв майже тиждень. Можливо, якісь із них буде нагода опублікувати.

Вони дозволяють уявити внутрішню комунікацію регіоналів. В принципі, нічого нового. Про те, як і хто там приймає рішення, здогадуються і експерти і журналісти, але є і надзвичайно цікаві моменти. Наприклад, про службу голові ОДА місцевого криміналітету і місце правоохоронців у цій схемі.

До чого тут Могильов
25 лютого група молодих сумчан намагалася провести акцію «Парад невиконаних обіцянок» присвячену річниці правління Януковича. Молодь планувала закидати портрет особи схожої на Януковича яйцями.

Згодом на учасників акції напали невідомі кримінальники, що розірвали портрет гаранта і відтермінували яйцекидання до 1 березня. Через пару годин невідомі стали відомими. Нападу і силових дій міліція не помітила, більше того, вона блокувала осіб, що намагалися чинити опір агресії сумських криміналізованих регіоналів, серед яких були брати Перепеки – депутати міської ради, такий собі Гайдабрус, працівники штабу пр., ну і традиційно – гопота.

Є відео. Є фото. Я написав у блозі, що таку активність місцевих регіоналів міг організувати лише їх лідер Чмирь Ю.П. (він же голова обласної ОДА). Тоді це було написано більше інтуїтивно.

Голова Народного Руху Борис Тарасюк звернувся до міністра внутрішніх справ Могильова з проханням провести перевірку протиправних дій сумських регіоналів. Відповідь Могильова – учасники акції протесту побилися між собою. Не найкращий спосіб залагодити ситуацію. Принаймні у міліції був шанс залагодити ситуацію у неформальний спосіб – десь вибачитися, десь заспокоїти хлопців, але пішли напролом…

Ця відповідь міністра Могильова мене глибоко вразила. Є випадки, коли краще мовчати.
Після цього і вирішив написати цей матеріал.

Про міліцію
До цього епізоду сумська міліція відкрито не брала участі у прикритті діянь пр. Підігрували по дрібному і без фанатизму. Очевидно зараз ситуація змінилася, підтвердженням цього є і спроба отримати свідчення на колишнього начальника управління молоді та спорту Сумської ОДА Віктора Бобиренка. Спочатку його безпідставно звільнили. Зараз він є публіцистом.

Його позиція до пр. загальновідома і незмінна. Його колишніх працівників допитують у одній пікантній справі і змушують до дачі свідчень. А УБЕЗ взяла на вивчення купу документів. «Планово», звичайно. Адекватну відповідь на цю заказуху буде надано пізніше.

Про документи
Тепер до документів. Наберіться терпіння – документів буде три. Автор Денис Маркішев – особистий піарник голови ОДА, голови місцевої пр. Чмиря Ю.П., виписаний із Одеси.

(По змісту я коментую. Коментарі написані жирним курсивом і взято в дужки)


Документ 1 («Опісаніє собитія»):
«Описание события «Парад невиконаних обіцянок»
Организаторы: Александр Бойко, Сумський Молодий Народний Рух. Побратими, друзі і прихильники.
Основная цель: Проведение парада неисполненных обещаний в центре города. Обращение на себя внимания общественности.

Начало 13:45 возле памятника Шевченко.

Общее количество демонстрантов не превышало 25-30 человек. Поведение сдержанное, открытое для общения. Во время демонстрации шла раздача прессы. Информация о проведении была отображена в социальных сетях заранее. Основной акцент делался на том, чтоб забросать изображение президента яйцами. После небольшой стычки с «представителями власти» прошлись строем к ОГА где провели символический митинг.
В течении пару часов информация появилась в прессе «Панорама», «Данкор» и видеосюжет Вконтакте и «Youtube».

Цели выполнены.

Недоработки: малое количество проинформированных людей, неудобное время для демонстрации (мало проходящих людей). Не полностью компетентные исполнители. Суть акции изначально направлена на провокацию, а не для донесения информации (кустарные, маленькие невзрачные плакаты, несодержательная речь во время выступления, вся видеосъемка проводилась во время конфликта, а не архивация всего события, партийных флагов не наблюдалось, только флаг Украины), единственный «объект агрессии».

Организаторы: ОГА (так, так, саме обласна державна адміністрація)
Начало 13:45 возле памятника Шевченко

Основная цель: Не допустить парад невыполненных обещаний на площади независимости. Создание встречной акции поддержки годовщины правления действующего президента. (До відома: слово Президент пишуть з великої букви. Тобто так само як і слово Янукович).
Общее количество «представителей власти» значительно превышало количество митингующих и случайных прохожих. Оперативно сработали с ликвидацией объекта общественной агрессии (изображение гаранта) тем самым переключили не довольствие на себя.

Представители милиции больше занимали наблюдательную позицию. Во время проведения митинга, также все занимали наблюдательную позицию. Акция поддержки правящего президента не состоялась.

Цели достигнуты частично.

Недоработки: Сотрудники повелись на провокацию и дошли до метода физического воздействия. Своим количеством они создавали массовку для митингующих, чем и привлекали общественное внимание. Недостаточно проинформированные «представители власти» о происходящем событии и поведении в данной ситуации. Представители правящей партии не подготовили митинг поддержку (отсутствие группы оперативного политического пиара, противостояния). Незанятые общественные места другими событиями, во время возможных акций протеста.

Анализ.

Дата и место проведения события были известны заранее, но организованной помехи, либо срыва не произошло
Решение: максимально детально изучать сообщения лидеров движения в социальных сетях. Заполнение места предполагаемого мероприятия своими событиями.

Группа митингующих использовала старый прием проведения события с минимальными ресурсными привлечениями.
Решение: наблюдение со стороны, число группы быстрого реагирования не должно превышать отношение 1:1 лучше (5-6 чел).

При проведении ликвидации «объекта агрессии» сотрудники милиции остались на месте тем самым нагнетали обстановку и создавали массовку. Группа митингующих была готова к силовому воздействию, группу захвата(виділено мною) выдавало спортивное телосложение и соответствующая форма одежды (картузи і спортивні штани як у репера Серьогі, а пики з виразом «ліца, нє обєзображениє інтєлєктом»).

Решение: Группа быстрого реагирования должна состоять из «разношерстных» людей, которые перед выполнением задания смогут раствориться в группе митингующих, что снизит возможность противостояния. После проведения операции необходимо максимально быстро покинуть место происшествия, таким образом, снимается точка нагнетания общественного внимания.

Даже немногочисленная группа митингующих смогла привлечь к себе внимание.
Решение: разбавить группу своими активными представителями с символикой, это приведет группу в замешательство, возможно, и к проявлению агрессии. В таком случае митинг может трансформироваться в парад.

Привселюдно группа оперативного реагирования разорвала изображение президента на части.
Решение: все что касается личности гаранта или государственной символики, необходимо устранять с места событий в первозданном виде, не нарушая целостности.

После окончания события отдельные группы милиции некоторое время патрулировали улицу и интересовались группами людей, которые никак не относились к событию, тем самым нагнетая интерес к происходящему у непричастных людей.
Решение: после окончания события дистанционно провести группу митингующих.
В прессе прозвучал депутат гор. Совета Юрий Перепека, чем спроецировал негативное внимание на политическую партию.
Решение: не зависимо от запланированного результата, в группах реагирования не должны участвовать узнаваемые политические деятели.»

Мій коментар:
Отже доведено, що ОДА формує групу захвату, міліція її прикриває, Маркішев присутній, аналізує і передає Чмирю рекомендації щодо прийняття подальших рішень. Окремо, як ми бачимо, писані завдання міліції. Наступного разу майже всі міліціонери будуть знаходитися у холі міськвиконкому.
Через кілька днів учасники акції повторять спробу закидати фігуру схожу на Януковича яйцями. Маркішев кладе на стіл Чмирю власні рекомендації. Суть їх проста: будь-яким способом не допустити розбитих яєць на обличчі Януковича.



Олег Медуниця для SumyNews 
продовження ТУТ
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 791 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]