09:34
Звернення виконавчого комітету Сумської міської ради до територіальної громади міста Суми щодо суспільно-політичної ситуації у місті
Виконавчий комітет Сумської міської ради висловлює глибоке занепокоєння з приводу складної ситуації у сфері діяльності органу місцевого самоврядування, яка виникла останнім часом в результаті відкритих заяв та звернень представників різних політичних партій та громадських організацій, зокрема у ході передвиборчої агітаційної компанії місцевих осередків Партії регіонів та Комуністичної партії України.

Так, заради здобутку певних політичних дивідендів члени місцевих осередків цих партій ставлять під сумнів законність прийнятих виконавчим комітетом рішень щодо важливих аспектів життєдіяльності територіальної громади, та, відповідно, професійність та компетентність кожного члена виконавчого комітету.

Слід зауважити, що кількість підданих критиці рішень виконавчого комітету постійно зростає, що негативно впливає на взаємовідносини між органом місцевого самоврядування та підприємствами, установами, організаціями різних форм власності, а також жителями міста Суми. 

Натомість, необхідно зазначити, що за період проведеної роботи виконавчим комітетом у нинішньому складі прийнято 1250 рішень, серед яких органами прокуратури опротестовано лише 13 рішень (6 протестів відхилено та не оскаржено прокурором у судовому порядку, 4 - задоволено), що становить 1,04% від загальної кількості прийнятих рішень, лише 11 рішень виконавчого комітету оскаржено до суду та жодного не скасовано. Таким чином, свою діяльність виконавчий комітет здійснює у правовому полі, про що свідчать вищезазначені дані.

При цьому, члени виконавчого комітету усвідомлюють, що використовуючи наявну політичну ситуацію в країні, політичні партії, зокрема деякі члени ПР та КПУ спрямовують ситуативні можливості виключно для задоволення власних потреб.

У таких умовах, виконавчий комітет Сумської міської ради зобов’язаний висловити свою об’єднану позицію щодо недопущення дестабілізації в системі життєзабезпечення обласного центру і запевнити громаду міста в тому, що виконавчий комітет Сумської міської ради діяв і буде діяти виключно в інтересах територіальної громади, керуючись Основним законом України, Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" та іншими нормативно-правовими актами.

Усвідомлюючи покладену чинним законодавством України відповідальність на органи місцевого самоврядування, виконавчий комітет Сумської міської ради гарантує територіальній громаді міста забезпечення всіх норм громадського життя, а також стабільність у наданні житлово-комунальних і соціальних послуг та звертається до керівництва місцевих осередків цих політичних партій з вимогою припинити провокаційні піар-акції та маніпуляції з використанням актуальності тих суспільно важливих питань, вирішення яких відноситься до відання виконавчих органів ради.

Зі свого боку виконавчий комітет Сумської міської ради завжди готовий до конструктивної розмови та співпраці з будь-яким політичними силами та громадськими організаціями та сподівається на підтримку депутатського корпусу Сумської міської ради та всієї територіальної громади міста.

Міський голова м.Суми Г.М. Мінаєв

Переглядів: 749 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]