10:43
Звернення Народного Руху України з нагоди 91-річниці Акту Злуки українських земель
22 січня виповнюється дев’яносто перша річниця від дня проголошення Акту Злуки українських земель. Ця подія є знаменною датою в українській історії, яка об’єднала століттями відірвані одна від одної частини однієї країни. Вона вкорінила у свідомість українського народу тезу про власне споконвічне право бути господарем на своїй землі в єдиній державі. 

Подіям 22 січня 1919 року на Софійській площі Києва судилося назавжди вкарбуватися в історію України. Думи про здійснення віковічної мрії українського народу жити однією сім´єю на своїй землі, в єдиній державі, не розділеній кордонами і не розшматованій недружніми сусідами не полишали українців в усі часи і спонукали їх до боротьби.

13 січня 1990 року Народний Рух першим виступив за публічне відзначення Акту Злуки УНР та ЗУНР в тоді ще радянській Україні. Могутній дух об’єднання був присутній під час грандіозної акції, організованої Рухом 21 січня 1990 року, коли близько 5 млн. українців, взявшись за руки, утворили «живий ланцюг» єднання через усю Україну. Це стало яскравим свідченням монолітності української нації і спонукало українців до активної боротьби за відновлення державної Незалежності.

За вісімнадцять років свого новітнього існування українську соборну державу не раз намагалися розколоти, послабити та ліквідувати зовнішні недоброзичливці та внутрішні вороги. «П’ята колона» не полишає своїх антиукраїнських зусиль задля розколу України. Згадаймо 2004 рік, коли кандидат від антидержавницьких сил Віктор Янукович сіяв смуту розколу України. Незважаючи на всі його тодішні потуги, український народ продемонстрував свою здатність встояти перед зазіханнями на єдність нашої держави та народу. Помаранчевий Майдан довів, що українці є європейською нацією, яка здатна відстоювати єдність держави та цінності демократії до кінця.

Сьогодні Україна переживає не менш драматичні сторінки своєї історії. Результати першого туру виборів Президента України засвідчили, що народ знову постав перед вибором між майбутнім у своїй соборній, незалежній, демократичній, правовій, європейській державі або згортанням всіх громадянських свобод разом із фактичним знищенням незалежності України.

Лише єдність українського народу та його активна участь у другому турі виборів Президента дозволить дати гідну відсіч ворогам єдності України в особі В.Януковича. Саме тому кожен свідомий громадянин України мусить прийти 7 лютого на дільницю і проголосувати за єдиного кандидата від національно-демократичних сил Юлію Тимошенко. Тільки так ми захистимо Україну, її єдність та соборність!

Слава Україні!


20 січня 2010 року

Переглядів: 640 | Додав: nrusumy | Теги: День Соборності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]