09:52
Згадуючи Чорновола

В неділю, 23 грудня в Сумах біля меморіальної дошки багаторічному лідеру Народного Руху України Вячеславу Чорноволу відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню народження Героя України. Крім рухівців до заходу долучилися представники сумського осередку ВО "Свобода". Літію за В'ячеславом Чорноволом відслужили священики Української Православної Церкви Київського Патріархату.

"Вячеслав Чорновіл став лідером нації в часи її великої розгубленості, втрати всіх духовних основ та цінностей. Саме тоді він об'єднав навколо себе всі національно-патріотичні сили для розбудови нового українського суспільства. І сьогодні, постать Вячеслава Чорновола залишається об'єднавчою для всіх патріотів України", - наголосив у своєму виступі Сергій Бутенко.

Голова Сумської ОО НРУ у 1997-2007 рр. Катерина Білолюбська поділися спогадами про Вячеслава Чорновола: "Нам дуже бракує чорноволівської щирості — і в політиці, і житті. Його День народження— привід згадати, яким він був, згадати його часи і в своїй щоденній діяльності керуватися заповідями Чорновола."

"Життя Вячеслава Чорновола стало критерієм для нащадків. В ті моменти, коли ми вагаємося з вибором, завжди запитуємо себе: а як би вчинив Чорновіл?", - сказав голова Сумської МО НРУ Віктор Азаренков.

По завершенню заходу, рухівці поклали квіти до меморіальної дошки.


Категорія: Новини Народного Руху України | Переглядів: 964 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]