13:44
Згадуючи Чорновола

24 грудня в Сумах біля меморіальної дошки багаторічному лідеру Народного Руху України Вячеславу Чорноволу відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню народження Героя України.

Запаливши свічу пам’яті, захід розпочав голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко: «В’ячеслав Чорновіл - персоніфікований символ нашої ранньої незалежності. За цю свою мрію, за свободу держави і свободу людини — «антирадянську діяльність» — Чорновіл відбув 15 років ув’язнень і заслання. Сьогодні, згадуючи Вячеслава Чорновола, ми повинні усвідомити свою відповідальність перед його великою постаттю за долю України.»

«В’ячеслав Чорновіл – безумовний приклад Віри. Тільки дуже віруюча, в широкому сенсі слова, людина, могла робити все це, не маючи передумов для серйозної надії на свій успіх. З Божою допомогою Вячеслав Чорновіл став будівничим Незалежності України» , - сказав у короткій проповіді після панахиди священик УПЦ КП о. Сергій

«Дуже багато нинішніх політиків зросло завдяки присутності в історії Чорновола, але вони всі чомусь забули того, хто власне дав їм дорогу в життя. Забули не в сенсі банальних виявів пам'яті - квіти до пам'ятника, спомини знічев'я, - а в сенсі того, на що сподівався Чорновіл, довірившись їм, сподіваючись на них...» - сказала почесна голова Сумської ОО Народного Руху України Катерина Білолюбська.

Голова Сумської міської НРУ Віктор Азаренков підкреслив, що постать Вячеслава Чорновола була і залишається об’єднавчим чинником для націонал-демократичних сил.

Слово мали представники громадськості, дружніх організацій: доктор філософських наук, професор Іван Мозговий, голова Сумського обласного товариства «Просвіта» Олексій Шевченко, голова Сумського міського комітету Української Національної Асамблеї Олександр Хоменко.

Завершився захід урочистим виконанням Гімну України.

Категорія: Новини Народного Руху України | Переглядів: 594 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]