13:56
Заява Проводу Сумської обласної організації ВГО "Молодий Народний Рух"
Ми, українська молодь, усвідомлюємо, що наша свобода і воля нашої держави – це не історична випадковість чи збіг обставин. Незалежність будь-якого народу здобувається в боротьбі. Ми знаємо, що паростки нашої свободи  зросли на полях, политих кров'ю . Ми шануємо всіх тих, хто поклав життя  і віддав здоров'я за Українську Самостійну Соборну Державу.

Ми можемо вільно жити і розвиватися тільки тому, що протягом століть такі ж як ми, свою молодість провели в боях, криївках, тюрмах , таборах.  Ми живемо тому, що тисячі з них померли. Схиляючись перед їх пам'яттю, ми відчуваємо на собі нестерпний обов'язок належним чином цінувати і шанувати їхню боротьбу. На жаль, в нинішніх реаліях українська держава часто не може наважитись належним чином визнати заслуги тих, хто за цю ж державу боровся. Яскравим прикладом є те, що за вісімнадцять років незалежності України залишаються невизнаними ветерани Української Повстанської Армії. Цим сивочолим людям не потрібні пільги і чини, а лише усвідомлення того, що їхні побратими не даремно віддали життя за Українську Державу і що ця держава наперекір всім ворогам відродилася і цінує їхню боротьбу.

Півстоліття тому молоді повстанці не чекали, що вільна Україна буде подарована, сьогодні ми тішимо себе ілюзіями, що визнання боротьби УПА станеться саме по собі. Ми хочемо подати приклад того, як держава повинна ставитися до своїх Героїв. Ми будемо робити все, щоб донести до суспільства правду про УПА і добитися всенародного визнання. Ми впевнені, що кінцевим результатом наших зусиль  і зусиль всіх патріотичних громадян буде державне визнання ветеранів УПА борцями за незалежність України, а Української Повстанської Армії – воюючою стороною за незалежність України.

В жовтні Сумська обласна організація ВГО "Молодий Народний Рух"  розпочинає інформаційну кампанію "Героям Слава", яка спрямована на донесення правдивої інформації про Українську Повстанську Армію; висвітлення правдивої історії свого народу та героїчних сторінок його боротьби за незалежність України; пропаганду в молодіжному середовищі духовних орієнтирів, які надихатимуть молодь до активних дій на благо Української Нації та української держави.

Провід Сумської обласної організації

ВГО “Молодий народний Рух”

 

Переглядів: 690 | Додав: nrusumy | Теги: Українська Повстанська Армія, Молодий Народний Рух | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]