16:52
Заява політичних партій і громадських організацій Сумської області

Напередодні 19 річниці Дня Незалежності України ми, представники обласних організацій політичних партій і громадських організацій,  закликаємо членів наших організацій, симпатиків, а також жителів області утриматися від участі у офіційних заходах по відзначенню Дня Незалежності України, організованих обласною владою. Такий безпрецендентний заклик ми обґрунтовуємо політикою виконавчої влади по до відношенню до цінностей української незалежності.

Обмеження свободи слова все частіше фіксуються в Україні. Звільнюються професійні і патріотичні державні службовці – особливо у гуманітарній сфері. Згорнуті реформи у системі освіти.

Обласна виконавча влада стала на шлях співпраці з відверто антиукраїнськими організаціями, ігноруючи громадські об’єднання українських патріотів, осіб, що були репресовані комуністичним режимом.

Фактично в області згорнуті наукові краєзнавчі дослідження періоду визвольних змагань українського народу. А особи, що їх проводили, зазнають переслідувань за професійною та політичною ознакою.

Все чіткіше простежується  ворожа політика по відношенню до частини українських церков, проводиться однобічна підтримка структур УПЦ МП.

Неприпустимими для незалежної України є випадки довготривалої затримки транспортних засобів з віруючими УПЦ КП, які їхали на святкування річниці хрещення Руси-України. Такі випадки були допущені владою і по відношенню до прихильників опозиційних політичних сил. Обласна адміністрація жодним чином не прокоментувала подібні ситуації і не виявила жодних спроб їх залагодити.

Прийняття дискримінаційного закону про місцеві вибори позбавляє українських громадян права вільно обирати. Влада стала на шлях широкомасштабних фальсифікацій результатів місцевих виборів через тиск і залякування представників місцевого самоврядування, створення умов для організації масового підкупу виборців.

Відповідальність за ескалацію стосунків між громадськістю та владою ми покладаємо на обласну владу, що виявила свою повну неспроможність налагодити діалог між політичними силами та громадськими організаціями в справі зміцнення державної незалежності українського народу, утвердження української мови та культури, утвердження історичної правди, сприяння розбудові громадянського суспільства.

Ми з великою відповідальністю приймаємо це рішення і усвідомлюємо його наслідки. Ми переконані, що на даний час єдиним способом зміцнення незалежної держави є усунення від влади політичного режиму Януковича -Тигіпка - Литвина  - Симоненка.

Текст звернення підписали представники обласних організацій Народного Руху України, Нашої України,  Народної Самооборони, ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", "За Україну", Української Народної партії, "Фронту Змін".

Громадські організації: обласне товариство «Просвіта», обласна організація Молодіжного Націоналістичного Конгресу, Спілки Української Молоді, Сумське об’єднання вільних профспілок «Громадський контроль», обласне товариство Українського козацтва.

Переглядів: 735 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]