02:35
Заява Народного Руху України щодо необхідності спільної протидії загрозі українській державності
Події, які відбуваються в державі після 7 лютого 2010 року, не можуть не турбувати національно-демократичні сили і усіх українських патріотів. Янукович, вступивши на посаду Президента України, демонструє дивовижну здатність розколювати Україну ще до інавгурації.

Наведемо хронологію перших антиукраїнських кроків Януковича: 

- Перша промова, після заверешення голосування 7 лютого, зроблена Януковичем російською мовою, свідчить про його васальське «малороство» та фактично реалізацію сценарію із введення російської мови в Україні як другої державної. 

Такий крок неодмінно призведе до повного витіснення української мови з усіх сфер життя та повне домінування мови сусідньої держави, втратою державою Україна українського обличчя. 

- Ідея Януковича про створення газотранспортного консорціуму означатиме фактично передачу української газотранспортної системи у підпорядкування Росії з перспективою передання її у власність Газпрому. 

- Запрошення на інавгурацію московського Патріарха Кіріла продемонструвало промосковську сутність Януковича та внесло розкол серед українського духовенства і віруючих. Цим кроком Янукович дискредитував і зневілював традицію спільної молитви за Україну представників усіх релігійних конфесій, що представлені в Україні, яку проводили попередні Президенти України. 

- «Мовчазна згода» на розпорядження Президента РФ Мєдвєдєва проводити парад в українському місті Севастополь із залученням російської військової техніки та військовослужбовців. 

- У цьому ж дусі – відмова від законодавчо закріпленого зовнішньополітичного курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію, що прозвучала в інавгураційній промові, зняття прапору ЄС на Європейській площі у Києві. 

Враховуючи всі ці кроки, які фактично направлені на знищення української державності, дивує позиція і заяви представників т.зв. національно-демократичних сил, які вже готові стати «піднощиками» набоїв для Партії регіонів. Партія «Наша Україна», УНП, група «За Україну!» вже відверто ведуть торгівлю з Партією регіонів. Прикриваючись гаслом про необхідність відстоювати українські ідеали, вони влаштовують принизливу штовханину за посади та інші матеріальні блага. 

Турбує ситуація і у фракції НУ-НС, де мова йде не про необхідність збереження і укріплення нинішньої коаліції, на яку ми отримали мандат довіри виборців у 2007 році, а про прізвище майбутнього Прем’єр-міністра у коаліції з Партією регіонів. 

Прізвища можливих кандидатів у Прем’єр-міністри – Ющенка і Яценюка, які озвучуються на зборах депутатів НУ-НС, свідчать про нинішню деструктивну діяльність недавніх технічних кандидатів Януковича. Фактично зараз і Ющенко, і Яценюк пред’являють Януковичу «векселя до сплати» і конкурують між собою за право привести НУ-НС молодшим партнером у коаліцію з Партією регіонів. 

Ці дії, особливо Ющенка, є продовженням дискредитації ідеї національної демократії, мрії патріотів про українську Україну, нищення Народного Руху України з намаганням влити в один «колгосп» усі партії. 

Народний Рух України закликає відмовитись від антиукраїнського кроку – об’єднання з Партією регіонів. Демократичні сили мають шанс укріпити нині діючу коаліцію в парламенті й не дати можливості Януковичу зреалізувати його антидержавницькі ініціативи. 

Сьогодні Україна в небезпеці! Ми закликаємо всіх націонал-демократів і патріотів України до вироблення єдиної платформи протидії загрозі українській державності. 

Потрібно об’єднуватися! Час збирати каміння! 

Слава Україні!

Переглядів: 605 | Додав: Петрович | Теги: Заяви, Народний Рух України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]