20:32
ЗАЯВА Народного Руху України щодо активізації наступу антидержавницьких сил на українську мову
Низка подій напередодні виборів та перших днів після їх проведення підтверджують, що антидержавницькі сили розбирає нетерплячка чимшвидше знівелювати будь-які досягнення у відродженні української мови та культури.


sub.php
Фото: tsn.ua
Примітно, що бурхливу діяльність розгорнули не лише «регіонали», відомі своїми україноненависницькими висловлюваннями. Намагаючись вловити напрям політичного вітру, встигли «відзначитися» деякі представники судової влади.

4 лютого Голова Конституційного Суду Андрій Стрижак оприлюднив рішення Суду від 2 лютого. Цим рішенням скасовано постанову Кабміну, яка зобов’язувала викладачів державних та комунальних навчальних закладів послуговуватися на роботі виключно державною мовою. Таким чином, скасовуючи за формальними ознаками постанову Уряду, представники правосуддя, що готуються до зміни політичних покровителів, роблять незворотною ситуацію, коли в столиці України на півтисячі шкіл українську мову на перервах почуєш ледве чи в десятку.

Характерно, що Партія регіонів, яка офіційно висунула В.Януковича кандидатом на посаду Президента України, веде свою офіційну сторінку в мережі Інтернет російською та англійською мовами, а можливість прочитати усі матеріали сайту українською навіть не передбачена технічно. Надання російській мові статусу державної було одним зі стовпів його передвиборчої агітації. То чи варто дивуватися, що у день виборів, одразу після оголошення попередніх результатів екзит-полів, В.Янукович звернувся до нації російською мовою.

Це зайвий раз демонструє, що він не має наміру об’єднувати країну чи хоча б дотримуватися усталеної традиції, коли державні діячі послуговуються державною мовою. Більше дивує те, що деякі представники найближчого оточення кандидата в Президенти Януковича, які ще недавно любили похизуватися знанням діалектизмів української мови, раптом стали російськомовними.

Символічно й те, що одразу після виборів повилізали з печер й інші українофоби, ласі до майна. Cпроба рейдерського захоплення книгарні «Сяйво» показує, що антидержавницькі сили не зупинятимуться перед жодним беззаконням, щоб витіснити останні осередки українства.

Народний Рух України закликає усіх патріотів згуртуватися перед загрозою антиукраїнського реваншу та активно протидіяти антидержавницьким силам!

Україна повинна залишитися єдиною, соборною державою, що цінує свою мову та національну ідентичність!
Переглядів: 637 | Додав: Lozovytskyi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]