11:12
Заява Крайової Ради Сумської обласної організації Народного Руху України

З приходом до влади  В. Януковича та Партії регіонів в Україні розпочинаються згубні процеси, про які попереджали націонал-демократичні сили. Прикро, що нова влада не усвідомила те, що національні інтереси – понад усе.

Вперше за роки незалежності України під ударом опинились українські цінності: наша мова, віра, культура та історія.

Своїми послідовними кроками Президент України В. Янукович наочно демонструє, що для нього існує лише одна конфесія  - Російська Православна Церква.  Патріарх Кирил, як ніколи почуває себе затишно саме в Україні. В той же час владою ігноруються престоятелі українських церков: Патріарх Філарет, Кардинал Любомир Гузар і, навіть, предстоятель УПЦ МП Митрополит Володимир.

Міністром освіти і науки призначений Дмитро Табачник -  людина з відверто антидержавними поглядами. Відсутність офіційної реакції на численні протести української молоді проти його признання вкотре довели, що нова влада не збирається рахуватися з думкою своїх громадян.

Останній візит Президента до США коштував Україні рештків збагаченого урану. За нагоду взяти участь у міжнародному саміті наша держава  заплатила черговим зниженням і без того низької боєздатності нашої країни.

В той же час 9 травня вулицями нашої столиці крокуватимуть російські федеральні війська. Дивує те, що в цей час Президент України перебуватиме на параді в сусідній, а не своїй державі. Складається враження, що він зневажає Україну, її героїв, її страждання, її загиблих.

В той час, коли  в Запоріжжі і Криму можуть з'явитися пам'ятники Сталіну, донецьким судом прийнято обурливе рішення про позбавлення Степана Бандери звання Героя України. В нових політичних реаліях може скластися практика, що присвоювати звання Героя України буде не Президент України, а донецький суд.

В цей  складний для України час українська опозиція залишається роз'єднаною. Значна частина патріотичних сил і досі не усвідомила, що саме роз'єднаність націонал-демократичного табору привела до влади Віктора Януковича. Закликаємо всіх українців відкинути особисті амбіції, проявити громадянську позицію і відстояти державницькі цінності.

Україна в небезпеці!

Збережімо її!

Слава Україні!                                                    Героям Слава!

м. Суми

18 квітня 2010 року                                                             

Переглядів: 610 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]