12:58
Заява молодіжних, студентських, громадських організацій Сумщини щодо призначення Міністром освіти і науки України Дмитра Табачника

Президенту України Януковичу В.Ф.

Голові Верховної Ради України Литвину В.М.

Прем’єр-міністру України Азарову М.Я.

 

Заява молодіжних, студентських, громадських організацій Сумщини щодо призначення Міністром освіти і науки України Дмитра Табачника

Призначення на посаду Міністра освіти й науки України одіозного політика Дмитра Табачника шокувало молодіжну, освітню, наукову й культурну спільноту Сумщини. Важливу сферу гуманітарної політики віддано особі, яка свідомо, відкрито й системно виступає проти основ державності та національної ідентичності: єдиної державної української мови, національної історії та соборності. Фактично наша доля, доля наших дітей і онуків, майбутнє нашої Батьківщини з волі політиканів опинилися в руках людини, "прославленої" цілою низкою кричущих україноненависницьких, ксенофобських виступів.

У своїх приступах ненависті до України і всього українського пан Табачник опускався до відвертого, неприкритого, безцеремонного розпалювання внутрішньонаціональної і міжнаціональної ворожнечі, зважуючись на заяви, які з погляду цивілізованого демократичного суспільства не можуть бути сприйняті інакше як фашистські. Призначення цієї особи на посаду Міністра освіти і науки є безпрецедентним викликом нової влади всім українцям.

Громадськість стурбована заявами нового міністра з приводу зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) та освітніх реформ. Хоча саме ці реформи надали абітурієнтам можливість вступу до університетів без хабара і «телефонного права». Адже згідно Конституції кожен громадянин має право на рівний доступ до освіти.

В той же час варто зважити на роботу громадських організацій, які багато  років працюють на об’єднання суспільства навколо національних цінностей, щоб жителі лівого та правого берегів Дніпра вважали себе громадянами однієї країни – України. Вважаємо, що результати нашої роботи будуть перекреслені  діяльністю Д.Табачника на посаді Міністра освіти  та науки України.

Нова влада робить нові нерозважливі кроки, які провокують громадян до всіх мислимих форм протесту, гарантованих Конституцією України.

Ще у 2004 році студенти Сумщини довели, що не словом, а ділом можуть захистити свої права і свободу.

Звертаємось до вас з вимогою звільнити Д.В. Табачника з посади Міністра освіти  та науки України.

У разі відсутності реакції на наше звернення ми залишаємо за собою право відстоювати свою громадянську позицію.


Сумська обласна організація ВГО "Молодий Народний Рух"

Сумська обласна молодіжна громадська організація «Спілка української молоді»

Сумська обласна молодіжна громадська організація "Студентське братство Сумщини"

Сумська обласна організація ВГО "Молодіжний націоналістичний конгрес"

Сумська міська молодіжна громадська організація "Ліцей"

Сумська міська молодіжна організація "Євроклуб"

Сумська міська молодіжна організація старшокласників (МОСТ)

Сумське обласне товариство "Просвіта" ім. Тараса Шевченка

Сумська обласна організація Українського добровільного культурно-просвітницького правозахисного благодійного товариства «Меморіал» імені Василя Стуса


(Збір підписів триває, під листом висловили намір підписатися більше десятка громадських організацій Сумщини)




Переглядів: 764 | Додав: nrusumy | Теги: молодіжні організації, Табачник, АнтиТабачна кампанія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]