14:49
У Шостцi встановили пам'ятний знак

14 жовтня 2011 року, в день Покрови Пресвятої Богородиці Свято-Покровська громада м.Шостка серед якої чимало рухівців молитовно відзначила храмове свято.

Після Богослужіння настоятель ієрей Олександр Підгорний з благословення Правлячого архієрея освятив "Пам`ятний знак жертвам голодоморів, тоталітарних режимів ХХ століття – нацизму і комунізму", який нещодавно було встановлено на території храму. Ідея увіковічнення пам`яті про невинноубієнних належить голові Шосткинської міської організації Народного Руху України Михайлу Скорику.

Свято Покрови завжди було знаковим для козаків, які вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. Сьогодні свято Покрови в Україні відзначається ще й як день українського козацтва. Тож наслідуючи традиції попередників, біля входу до Свято-Покровської церкви представники Українського козацтва посвятили в козаки нових членів, а настоятель храму Олександр Підгорний побажав їм Божгого благословення на благородні справи в і`мя Церкви і України.

 

Категорія: Новини Народного Руху України | Переглядів: 552 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. This is way better than a brick & mortar esatblsihment.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]