16:42
Сумчани просять депутатiв у Верховнiй Радi не вiтатись iз Волковим. Вiдео

Опозиційні сили підтримають відкликання з Верховної Ради Олександра Волкова. Про це сьогодні, 25 грудня,  заявив на прес-конференції один із керівників Об'єднаної опозиції "Батьківщина" на Сумщині, голова Сумської обласної організації Народного Руху  України Сергій Бутенко.

"До мене звернулися виборці із Сумського та Краснопільського районів, які відчувають себе зрадженими. Люди, можливо в останній раз, подолавши розчарування повірили людині, яка ішла на вибори з опозиційними гаслами, використовуючи ім'я лідера опозиції Юлії Тимошенко. І вже в перший день роботи Верховної Ради Олександр Волков написав заяву про вступ до фракції Партії регіонів.", - обурюється Сергій Бутенко.

"Я не відчуваю за собою вини, в тому, що Олександр Волков зробив такий крок. Зважаючи на багаж політичного досвіду Олександра Волкова така поведінка була прогнозованою. Тому я був одним із тих керівників політичних партій, що входять до Комітету опору диктатури, які зверталися з до лідерів Об'єднаної опозиції з проханням не допустити висування Олександра Волкова єдиним кандидатом. І ми досягли своєї мети. Але він все одно у своїй виборчій кампанії експлуатував опозиційні гасла і символіку ВО "Батьківщина". Тому, на мою думку, зараз саме Об'єднана опозиція має рішуче засудити зраду виборців Олександром Волковим, які у першу чергу робили свій вибір на користь гасла "Юлі – волю!", а не на особистість його кандидата.

Ми розпочинаємо збір підписів з вимогою відкликання Олександра Волкова. Ми проведемо консультації з фахівцями-юристами для того, щоб розпочати судовий позов з вимогою позбавлення Волкова депутатського мандата, хоча розуміємо, що на сьогоднішній день українське законодавство не має досконалих правових механізмів для відкликання депутата. У разі, якщо думка виборців буде ігноруватися, то вони готові їхати в Київ до Верховної Ради, щоб бути почутими", - запевнив Сергій Бутенко.

Представник ініціативної групи громадян смт. Хотінь Сумського району Віталій Танцюра зачитав журналістам звернення жителів селища. Також своє звернення передали жителі с. Миропілля Краснопільсьткого району.

Голова Сумської міської організації Комітету виборців України Олексій Захарченко дав правову оцінку ініціативі, зазначивши що на сьогодні немає правових механізмів для позбавлення народного обранця депутатського мандату. Однак сам Олександр Волков заявляв про необхідність законодавчого закріплення такої процедури.

Наразі громадяни також звертаються до опозиційних депутатів з вимогою допомогти в кампанії тиску на О.Волкова. "Депутатам варто почати зовсім із малого – перестати вітатись із Волковим за руку у Верховній Раді," – резюмував Сергій Бутенко.  

 

Переглядів: 1201 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]