15:37
Відкритий лист екс-Президенту України Віктору Ющенку від голови Недригайлівської РО НРУ

Шановний Вікторе Андрійовичу!

Україна обрала нового Президента. Ним стали не Ви. Завдяки Вам та Вашим прихильникам (котрі проголосували проти обох претендентів у другому турі), новим Президентом України оголошено Вашого опонента на минулих виборах В. Януковича. Чи задоволені Ви цим вибором? 

Ви дуже боролись проти обрання на цю посаду Ю. Тимошенко (до речі, а чи були б Ви Президентом тоді , у 2004- му році, без її підтримки?). Відповідь безперечна - ні. Що у Вас не склалось між собою - окреме питання, але від цього програла Україна. Особисто я, Вікторе Андрійовичу , дуже ціную Вашу діяльність під час Вашої каденції у сфері (вибачаюсь, можливо, за невірне визначення) українськості. За це Вам велика подяка від усіх українців.

Не хочу хизуватись,але мені ,націоналістові з кінця 80-х (а точніше ,рухівцю ), хотілося б запитати - чи були Ви праві у привселюдному оголошенні своєї позиції щодо голосування у другому турі ( і відповідно Ваших прихильників)? Адже саме ця незначна меншість Вашого електорату і визначила Президента України на наступні 5 років.

Що буде тепер із Вашими проукраїнськими політичними та мистецькими проектами? Ви гадаєте,що можете співпрацювати з табачниками? Я не здивуюсь, коли "проффесору" Януковичу, за його правління, нададуть звання великого літературознавця, бо він напише творчі праці про великого українського поета А.Чехова. І байку останнього "про жирних китайців" вивчатимуть у школі. Ахматова стане Ахметовою, Бабель - Бебелем, Балаклея -Балаклавою і таке інше.

Вікторе Андрійовичу, 20 років я у політиці (щоправда місцевого рівня) на Вашій малій батьківщині. Тоді ми ,рухівці, стояли біля пам"ятника Т.Шевченку у Недригайлові із "націоналістичним", на той час, блакитно-жовтим прапором і ми були ворогами совєтської влади. Пізніше вдихав сльозогінний газ 9-го березня 2001 -го, з друзями стояв на Майдані. Там охоронці тодішнього кандидата, а нині Президента В.Януковича, пересмикували затвори своїх автоматів і наставляли на нас зі словами: "Повбивали б вас, гадів!".Був би відданий наказ...Ви цього , звичайно, не знали...Тоді ми були за Вас...Пізніше - вірили...А потім - розчарувались. Був шанс у Вас, але не склалось...І тепер,як казав "класик" - маємо те, що маємо. Сумно. Дуже.

Про свою популярність Ви дізнались за результатами першого туру виборів.І не люди не зрозуміли Вас ,а скоріш - Ви людей. У другому ж турі на Вашій малій батьківщині, незважаючи на активну контрагітацію високопосадовців - Ваших прихильників, земляки віддали 78% ,(найвищий показник на Сумщині) за Вашого головного суперника - Ю. Тимошенко. Їй віддали свої голоси ті люди, котрих Ви, Вікторе Андрійовичу ,після свого обрання у 2004 році, називали мудрими. Чи за час Вашого правління вони такими бути перестали ?..

Успіхів Вам,Вікторе Андрійовичу,на новому поприщі...(не політичному).


Микола Лісний,
голова Недригайлівської районної організації Народного Руху України,
екс -помічник Народного Депутата України Лілії Григорович,
 кавалер найвищої відзнаки НРУ "За заслуги перед Українським народом"
Переглядів: 647 | Додав: nrusumy | Теги: Ющенко, Недригайлівщина, вибори-2010, Микола Лісний | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]