16:20
Відбулося засідання Крайового Проводу

16 лютого відбулося чергове засідання Крайового Проводу Сумської ОО Народного Руху України. На порядок денний було винесено питання підсумків виборів Президента України, підготовки до участі у виборах до органів місцевого самоврядування, визначення дати проведення наступного засідання Крайової Ради.

Голова СОО НРУ Сергій Бутенко констатував, що за результатами виборів Президента України, оголошеними ЦВК, до влади  прийдуть антиукраїнські сили. Заяви Віктора Януковича, який ще навіть не вступив на пост Президента України, вражають своїм антидержавним змістом. Питання другої державної мови, залучення російського "Газпрому" до управління газотранспортною системою, продовження терміну базування Російського Чорноморського флоту, які порушив Віктор Янукович свідчать про те, що Партія регіонів, навіть прийшовши до влади, керується не національними інтересами, а вказівками сусідньої держави. Всі демократичні, проукраїнські сили зобов'язані консолідуватися, щоб не віддати всю повноту державної влади в руки Віктора Януковича  та його політичної сили. Наразі триває судове оскарження результатів президентських виборів.

Як відомо, Верховна Рада України скасувала постанову про призначення виборів до місцевих органів самоврядування на 30 травня, не встановивши нової дати. Таке рішення антиконституційне, оскільки повноваження міських, сільських і селищних голів закінчуються в березні 2010 р. Воно свідчить про бажання регіоналів отримати всі важелі впливу адміністративного ресурсу на місцях.

Лідер сумських рухівців наголосив на необхідності підготовки місцевих партійних організацій до виборів в органи місцевого самоврядування, оскільки їх проведення може бути відтерміноване на липень 2010 року. Необхідно розрахувати власні сили та ресурси, а в разі необхідності, провести переговори з осередками інших демократичних політичних партій про утворення спільного виборчого блоку.

Члени Крайового Проводу ухвалили рішення, згідно з яким чергове засідання Крайової Ради відбудеться 21 лютого 2010 року.

Переглядів: 628 | Додав: nrusumy | Теги: партійні новини, Крайовий Провід, Народний Рух України, Сергій Бутенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]