23:47
В Сумах Януковича пустили через задній прохід

25 листопада в Сумах кандидата в Президенти України Віктора ЯНУКОВИЧА жителі обласного центру зустріли великим протестним пікетом. Проти приїзду лідера регіоналів виступили громадські організації, профспілки, патріотичних організацій, серед них і члени Народного Руху України та Молодого Народного Руху.

Коментуючи цю подію обласному телебаченню, голова Сумської обласної організації Молодого Народного Руху  Андрій Рибалко сказав:
"Сумщина пам'ятає і одіозного губернатора Володимира Щербаня, і переслідування сумських студентів, і масові фальсифікації, які були на виборах 2004 року. Ми не хочемо, щоб це повторилося з поверненням Віктора Януковича до влади. За ці п'ять років Віктор Янукович зовсім не змінився. Зараз власник СМНВО "Фрунзе" змушує працівників заводу вступати до Партії Регіонів. Якщо регіонали так поводяться, будучи в опозиції, можемо уявити, що буде, коли в їх руках буде вся влада. Віктор Янукович не відмовився від своїх антиукраїнських ідей. Це і друга державна мова, і федералізація, продовження терміну базування Російського Чорноморського Флоту. Ми, як українські патріоти, не можемо допустити повернення України до колоніального статусу, розгулу криміналу, авторитарної влади."

Сумчани тримали у руках близько двох десятків плакатів з різними гаслами. Серед них – «Янукович, геть із Сум!», «Янукович – Стоп!», «Перемогли Щербаня – переможемо Януковича!», «Нам нужен Президент, а не проФФесор!», «Сумщина знає – Янукович програє!» та інші.
Жителі міста зустріли також вигуками «Ганьба!» два автобуси із привезеними молодиками з символікою Партії регіонів, не дозволивши юнакам вийти з автотранспорту. Останні змушені були проїхати кілька сот метрів, а потім пішки повернутись до адмінбудівлі СМНВО "Фрунзе". Тим не менше, пікетувальники не дозволили їм і цього разу стати поруч, тож молодики розташувалися вздовж проїжджої частини однієї із сумських вулиць. Лише присутність працівників міліції запобігла сутичці.

Аби уникнути зустрічі з пікетувальниками і потрапити на завод Янукович і його супровід скористалися чорним ходом.
Крім того, за попередніми даними для зустрічі Януковича в аеропорту були примусово зняті з навчань учні професійно-технічних училищ та студенти.
У разі якщо таке грубе порушення буде підтверджене народні депутати, що представляють Сумщину звертатимуться до правоохоронних органів вжити відповідних заходів та притягнення до відповідальності.

Через півгодини після початку пікету з штабу Партії регіонів прибув Олексій Мовчан, керівник Сумського міського виборчого штабу, з чотирма автобусами молодиків років 15-16, які отримали завдання закрити собою пікетувальників.
Мітингувальники дізнавшись, що Янукович знаходиться на обіді в готелі "Ювілейний", рушили туди. Коли вони розгорнули плакати, на іншому боці дороги протестувальників загородили машинами. За кілька хвилин Янукович вийшов з готелю і, не звернувши жодної уваги на акцію протесту, поїхав.

Масове невдоволення сумської громади Януковичем та його оточенням пов'язують з сумнозвісним екс-губернатором області Володимиром Щербанем, заявив один з учасників акції, сумський громадський діяч Андрія Котіля.
"Сумчани дуже добре пам’ятають, як кийками "Беркуту" калічили учасників студентської ходи на Київ, який тиск був на місцевих підприємців і ЗМІ, якими методами пан Щербань забезпечував результат Януковичу на виборах 2004 року", - зазначив Котіль.

За його словами, сумчани висловили протест Януковичу не лише через можливе повернення до влади таких осіб, як Щербань, але і через дії інших його місцевих представників.

"За час керування одного з них – екс-депутата від ПР Євгена Лапіна – товариством "Сумихімпром" цей промисловий гігант, гордість Сумщини опинився на межі існування. Інший – президент ВАТ "СМНВО ім. Фрунзе", довірена особа Януковича Володимир Лук’яненко, за нашими даними, свідомо спричиняє затримання виплати заробітної плати кількатисячному трудовому колективу заводу. Ми, представники громади Сумщини проти того, аби в наш регіон поверталися такі брудні, аморальні методи", - заявив громадський діяч.

 

 
 
Переглядів: 872 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 2
  1. Жульєн

    Якби ж хоч у десяти метрах він проходив... Ніяк не дострелити було. Потрібно зайнятись науковцям над розробкою яєць з самонаведенням

  1. Kucherman

    Молодці хлопці! Заздрю, що мене там не було!!! Але невже у Вас в Сумах немає яєць у продажу? biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]