18:38
В Сумах 67-му річницю Української Повстанської Армії відзначили смолоскипною ходою

14 жовтня – свято українського війська, української зброї, українського духу. Вже четвертий рік поспіль сумська молодь відзначила день створення Української Повстанської  Армії смолоскипною ходою центральними вулицями міста. Запалений смолоскип став символом правди, яка розвіює темряву невігластва, ворожої пропаганди, ненависті до українських цінностей.

Відзначення Дня УПА за 40 кілометрів від Росії має свою родзинку. Тут, на прикордонні, присутній дух боротьби, а саме святкування не схоже на офіційний захід чи народну самодіяльність. Сюди приходить лише той, хто не боїться і готовий відстоювати власну думку, власних героїв, власну історію.

Цього року на центральні вулиці Сум вийшли і ліві із своїм "антифашистським пікетом", гаслом "фашизм нє пройдьот!" та безграмотними листівками про "злочини УПА в Бабиному Яру" та "бандерівського отамана Бульбу-Боровця", не згадуючи вже про дивізію "Галичина". У передчутті виборів складалося враження, що їх хвилювала не скільки Українська Повстанська Армія, як кількість червоних прапорів та рейтинг червоного кандидата.

До слова, за домовленістю патріотичних сил Сумщини, цього року хода проходила виключно під синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами, адже подвиг  тих, хто здобував Українську Державу, стоїть над політичною боротьбою та партійними інтересами.

На смолоскипну ходу зібралось близько 130  членів Спілки Української Молоді,  Молодого  Народного Руху, Студентського братства Сумщини, представників інших організацій, патріотичної молоді.

Урочисто розгорнувши великі синьо-жовті та червоно-чорні полотнища, запаливши смолоскипи, молодь рушила пішою ходою на Покровську площу до меморіальної дошки членам ОУНівського підпілля на Сумщині на чолі з Семеном Сапуном, які були розстріляні нацистами у 1943 році.

Попри обіцянки комуністів не допустити проведення ходи, ніхто з них не наважився перекрити шлях колоні із смолоскипами. Вони обмежились лише безглуздими гаслами,  скандуванням та короткими перебіжками, щоб на черговому перехресті знову крикнути "фашизм нє пройдьот!" чи "вертайтесь в свої схрони!". У відповідь голосно лунало "Слава Україні! – Героям Слава!", "Україна –понад усе!", інші патріотичні гасла.

Біля меморіальної дошки ОУНівцям молоді націоналісти вшанували героїв та виконали Національний Гімн. Щоправда, при перших словах "Ще не вмерли України ні слава, ні воля…" у лівих сталося чергове психічне загострення. Виконання Держаного Гімну вони супроводжували скандуванням "Ганьба!" Після завершення мітингу відбулася коротка словесна перепалка.

Як тільки націоналісти покинули товариство комуністів, молоді псевдокомсомольці вишикувались в чергу для отримання винагороди. Виявилося, боротьба за "лєвоє дєло" є доволі прибутковою – 50 грн/година.

Всі залишились задоволеними – молоді патріоти покинули Покровську площу із святковим настроєм та  відчуттям причетності до великої боротьби, молоді "червоні" із півсотнею на пиво. Жаль лише дідусів і бабусь, які щиро відгукнулись на заклик "боротися з фашизмом" і не розраховували на подачки від олігархів.

Святкування Покрови в Сумах закінчилося смертю КПУ як ідеологічної сили.  Досі лише націоналісти і комуністи могли вивести людей на вулиці не за гроші. Як бачимо, час ідейних комуністів закінчився. Залишились лише ми. З кожним роком нас більше. З нами Бог і Україна!

Андрій Рибалко

Голова Сумської обласної організації

ВГО "Молодий Народний Рух"

Переглядів: 731 | Додав: nrusumy | Теги: націоналісти, покрова, Українська Повстанська Армія, 14 жовтня, смолоскипна хода, УПА, Спілка української молоді, комуністи, Молодий Народний Рух | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]