14:09
В Одесі розпочалися репресії проти патріотів
Одещина здригнулася від нових арештів. У суботу 17 квітня в місті Одесі пройшли заходи в пам‘ять про підступно вбитого за свої патріотичні переконання Максима Чайку. За рік так і не було знайдено вбивць або хоч причетних до цієї трагедії людей. В п‘ятницю в клубі «Копірайт» відбувся вечір пам‘яті. Наступного дня, в суботу, відбувся великий марш і вуличний концерт із участю націоналістів зі всіх куточків України. 

Заходи пройшли без ексцесів, проте тільки-но автобуси з націоналістами з інших міст поїхали додому, як були заарештовані двоє людей.

Зранку, в неділю, міліція виламала двері найманої квартири, в якій знаходилась відома в націоналістичному колі співачка Кет з кількома хлопцями, що супроводжували її у поїздці. Саме Кет у п‘ятницю співала патріотичні пісні на вечорі пам‘яті Максима Чайки, що відбувся у клубі «Копірайт».

Одещина ще не оговталася від заяви губернатора щодо розриву в односторонньому порядку договору про співзасновництво газети «Чорноморські новини». Таким чином, фактично кинув газету на призволяще.

А сьогодні щойно призначений віце-губернатор, заступник губернатора Одеської області, голова міської організації Партії регіонів Дмитро Волошенков відреагував так на проведення в Одесі маршу, присвяченого річниці з дня загибелі студента Максима Чайки: «Подібні заходи є "пережитками роботи" минулої влади. Минуле керівництво країни робило все для того, щоб такі екстремістські молодіжні організації отримували необмежену ступінь свободи».

Віце-губернатор заявив, що нове керівництво в найкоротший термін викорінить на території Одеси і області подібні організації. "Я думаю, що вони не мають права на існування", - зауважив він.

Як зазначив Волошенков, адміністрація зробить все можливе, щоб прибрати наслідки переписування історії і надання державного статусу різним маргінальним організаціям.

Якщо Волошенков мав на увазі російський націоналізм, то він має рацію, бо в Україні любий чужий націоналізм виглядає неприродно і неправильно. В Україні націоналізм – це патріотизм, який існував ще за часів Київської Русі. Чи можна представити собі, щоб у Франції чи Німеччині перші люди в державі засуджували прояв патріотизму? Варто нагадати і губернатору і віце-губернатору, що саме глибокий патріотизм українців не дозволив знищити українську державу протягом багатьох років. А їхні намагання обвішати всю область радянськими прапорами говорить тільки про їхнє бажання вислужитися перед сусідньою державою. Бо інакше чим пояснити проведення параду в честь 9 травня разом з російськими морськими піхотинцями? Начальник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Сергій Братчук посилається на домовленість між президентами України і Росії. Звичайно, ніхто й не подумав звертати увагу на протести патріотичних сил Одещини.

Але різниця між попередньою і сьогоднішньою владою в тому, що сьогодні за патріотизм, за любов до України й посадити можуть. Попередня влада дала свободу слова, необмеженість у висловах і діях. Сьогодні модно порушувати закони, обходити Конституцію, зводити пам’ятники Сталіну та повертати репресії.

Одеська міська організація НРУ

Переглядів: 608 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
  1. Kucherman

    Готуйтесь брати! Скоро прийдеться бити московських прихвостнів, бо якщо не ми їх, то вони нас! Слава Україні!!!

  1. Героям слава!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]