14:14
Рухівці виступили проти свавілля місцевої влади у Ромнах
16 липня 2010 року, коли в Україні відзначалася 20-та річниця Декларації про державний суверенітет України, сумські рухівці разом з опозиційними до діючої влади політичними партіями провели акцію протесту "Ми не на колінах" в м.Ромни. 

Метою зібрання став виступ проти свавілля нинішньої влади в особі голови Роменської РДА В. Сєріка, який 8 липня 2010 року на нараді із сільськими головами погрожував їм розправою за участі прокуратури за недотримання "Закону України про державну атрибутику" (не існуючого в природі), що на його думку проявляється в наявності в сільських радах портретів "недіючої влади".

Учасники мітингу тримали плакати з написами: "Нас не залякати", "Геть руки від сільських голів", "Пане Сєрік, вивчить Закони України".

У своєму виступі голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко закликав роменчан не бути байдужими до проблем рідного краю. "Сьогодні виповнюється 20 років від тоді, як Україна стала на шлях демократичних перетворень, та виявився він не простим. Нинішня влада не гребує методів, аби перекреслити всі попередні здобутки нашої держави. На місцевому рівні влада тисне на представників територіальних громад, не згодних залякують та принижують. Кожний з нас має власну честь і гідність, любов до України. Ми живемо в незалежній державі, нам її будувати для наших дітей і онуків. Не дозволимо принижувати себе у власному домі. Дамо гідну відсіч нікчемним посіпакам!"- сказав Сергій Бутенко.

Переглядів: 620 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]