14:27
У Палаці культури КПІ пройшли Урочисті Збори з нагоди 20-річчя НРУ

У Палаці культури Київського Політехнічного інституту відбулися Всеукраїнські Урочисті Збори до 20-річчя Народного Руху України за участю Патріарха Київського і всієї Руси—України Філарета, лідера НРУ Бориса Тарасюка та Прем´єр-міністра України Юлії Тимошенко.

У переповненій залі, де двадцять років тому відбувалися історичні Установчі збори Руху, можна було побачити відомих політиків, громадських та духовних діячів, делегатів першого рухівського з´їзду.
Першим звернувся до громади Патріарх Київський і всієї Руси—України, Його Святість Філарет. Він благословив присутніх та закликав патріотів України не допустити розколу української церкви, зберігати рідні, православні звичаї, поширювати й зміцнювати українську віру.
 
Під гучні оплески учасників та гостей святкового заходу виступив Голова НРУ Борис Тарасюк (повний текст виступу див. у Колонці лідера - ред.), який наголосив на історичній ролі Руху в процесі відновлення державної незалежності України та окреслив стратегічні напрямки партійної діяльності.
 
Теплими словами привітали присутніх заступник Голови НРУ, народний депутат Вячеслав Коваль та член Центрального Проводу НРУ, багаторічний політв´язень Богдан Горинь.
 
Віддаючи належне внеску Руху у відновлення та розбудову державності, Урочистий вечір відвідала і виступила перед присутніми з вітальним словом Прем´єр-міністр України Юлія Тимошенко.
 
Також рухівців привітали перший голова Київського Руху, нині народний депутат Володимир Яворівський та заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.
Переглядів: 715 | Додав: nrusumy | Теги: 20 річниця НРУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]