18:04
Тростянець відсвяткував ювілей Руху

9 жовтня 2009 року в Тростянці відбулося святкування 20-річниці Народного Руху України. Біля пам'ятника Тараса Шевченка відбулося урочисте віче.  Участь у зібранні взяли місцеві рухівці, представники влади, а також учнівська молодь.

Голова Тростянецької РО НРУ В'ячеслав Семенко розпочав урочисту частину з привітання ветеранів Руху, побажав їм здоров'я та наснаги. Привітали Рух  із 20-літнім ювілеєм і голова Тростянецької районної ради Едуард Холодов та заступник голови Тростянецької РДА Андрій Корж. У своєму виступі голова Сумської обласної організації НРУ Сергій Бутенко наголосив на необхідності усвідомлення відповідальності кожного рухівця перед Україною і її народом. "Здобувши державну незалежність, Рух тільки почав відлік своєї праці в ім'я України, попереду – розбудова і постійне відродження держави. На жаль, сьогодні не всі оцінюють здобуту незалежність. Переконаний, що справжню її ціну ще збагнуть нащадки. Рух буде актуальним доти, доки з української землі не згине слід останнього україноненависника. Ми нікому не дозволимо говорити з Україною мовою ультиматумів та погроз. Ми робитимемо все можливе, аби Українську Державу поважали і говорили з нею на рівних" – сказав Сергій Бутенко.

Голова Сумської обласної організації  Молодого Народного Руху Андрій Рибалко наголосив на рушійній силі молодого покоління у творенні сучасної України. Він подякував ветеранам Руху і запевнив їх, що молодь гідно і впевнено тримає синьо-жовтий прапор, гордо піднятий ними над Україною на початку 1990-х.

Урочистості продовжились в Тростянецькому районному палаці дітей та юнацтва. Привітання і святковий настрій дарували чудові музичні виступи місцевих виконавців. Активісти Тростянецької районної організації були відзначені почесними грамотами Сумської обласної організації Народного Руху України.

Також Сергій Бутенко відвідав виставку, присвячену 20-й річниці НРУ, що відкрилася в районній бібліотеці ім. Лесі Українки.

На завершенні святкування відбулось відкриття офісу Тростянецької районної організації Народного Руху України.  
Переглядів: 727 | Додав: nrusumy | Теги: Тростянець, виставка, 20-річчя НРУ, Андрій Рибалко, В'ячеслав Семенко, Сергій Бутенко | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
  1. biggrin блин еще одни придурки собрались!!!!

  1. інколи краще мовчати,ніж говорити.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]