15:19
Тимошенко закликала повстати проти Януковича

Юлія Тимошенко закликає 27 квітня пікетувати Верховну раду на захист України від знищення і руйнування, якому Янукович піддав державу підписанням угоди по ЧФ РФ.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликала українців пікетувати Верховну Раду у вівторок, 27 квітня, коли в парламенті буде розглядатися питання ратифікації угоди про продовження термінів перебування російського флоту в Україні.

Тимошенко закликає громадян України організувати владі таку відсіч, щоб у її депутатів не піднялася рука ратифікувати Харківську угоду.

Екс-прем'єр підкреслила, що на засіданні парламенту у вівторок спробують ратифікувати угоду, в результаті якої Україна може втратити частину території, обмежити свій суверенітет, а також розколоти суспільство. За її словами, Україна може стати блоковою державою, причому учасником військового блоку. "Чужа війна нам не потрібна", - зазначила вона.

Під час виступу Тимошенко, була прийнята резолюція, яку підтримали усі учасники мітингу.

"Я хочу попросити вас, щоб ми разом звернулися до громадян України, підтримали це звернення і організували з вівторка таку ситуацію біля парламенту, щоб у них навіть рука не піднялася поставити це на ратифікацію або натиснути на кнопку", - сказала Тимошенко.

"Але вони повинні отримати чіткий системний опір. Тому я прошу у вівторок кожного з вас привести з собою ще десятки людей", - сказала Тимошенко, звернувши увагу на те, що зараз всі опозиційні сили зобов'язані об'єднатися і стати пліч-о-пліч одне до одного.

У зверненні, яке, за словами Тимошенко, буде зроблено і від опозиції, і від всіх учасників мітингу, буде вказано: "Своїми останніми діями Янукович відкрито став на шлях знищення національних інтересів і, по суті, почав процес руйнування державного суверенітету. Підписання угоди про продовження базування в Україні ЧФ є безпрецедентним кроком національної зради та ганьби. Це рішення перекреслює норми і дух Конституції, зусилля з державного будівництва, не кажучи вже про перспективи європейської інтеграції".

Також у зверненні наголошується, що все, що відбувається сьогодні - це плата за вибір президента.

"У наших силах і в наших можливостях як можна швидше це припинити. Ця влада на чолі з Януковичем повинна бути як можна швидше повалена. І чим швидше вона буде переможена, тим менше встигне завдати шкоди своїй державі, міжнародній репутації України, душам наших співвітчизників", - заявила Тимошенко.

"Ми починаємо боротьбу за визволення України. Вставайте поруч, не мовчіть, не бійтеся, не зволікайте! Вони захищають себе і свої капітали. Ми захищаємо свою людську і національну честь, пам'ять своїх героїв, майбутнє своїх дітей нашу Україну. Будемо пам'ятати про те, що захист суверенітету і територіальної цілісності України є справою всього українського народу. Ми повинні бути разом, ми повинні у вівторок о 09:00 прийти до Верховної ради всім народом і захистити Україну", - підкреслюється в документі.

Нагадаємо, кілька тисяч опозиціонерів зібралися в суботу, 24 квітня, під стінами ВР, щоб вимагати не ратифікувати договір про продовження термінів перебування ЧФ РФ в Україні. Під парламентом також зібралися кілька тисяч прихильників ПР.

Тим часом, у сесійній залі Верховної Ради забарикадувалися кілька депутатів від Партії регіонів.


Переглядів: 611 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]