15:53
Табачник, ти наступний!

Стрімко несучись до своєї утопічної мети всеохоплюючого панування, "регіоналівська" кліка не помітила як на своєму шляху зачепила інтереси тих, хто себе в образу дати не готовий. "Славнозвісна" постанова КМ України, що давала ВНЗ право вводити платні послуги за користування бібліотекою та спортзалом в позаурочний час, встановлювати плату за пропущені пари, за своєю правовою суттю повністю нівелювала встановлений конституцією принцип безкоштовності освіти. Дивуватись, в принципі, немає чому. Достатньо згадати останні рішення Конституційного суду чи прийняті закони, і починаєш розуміти, що уповати на Основний закон і шукати в ньому захисту беззмістовно.

У світлі прийнятої постанови студенти вирішили використати неюрисдикційний спосіб захисту свого права – самозахист, але для початку зробити попереджувальні сигнали.

     На 12 жовтня о 17.00  у 15 обласних центрах була запланована всеукраїнська протестна акція. В Сумах акція мала пройти у вигляді флеш-мобу: студенти сідають на карімати під стінами обласних державних адміністрацій, просячи у державних службовців гроші, щоб заплатити за пропущену пару, відвідати бібліотеку чи спортзал у, так званий, позаурочний час.

    Проте, влада все-таки вирішила підтвердити свій статус "команди професіоналів", зіграти на випередження – за 2 години до запланової акції в ЗМІ з`явилась інформація про скасування постанови. Навряд чи вони керувались якимись стратегічно вивіреними прорахунками, застосовуючи історичний метод парадигми. Швидше за все, рішення було прийняте, як і всі їхні рішення в державному управління, методом "наукового тику": "Давайте спробуємо, подивимось як відреагують, а далі щось придумаємо".       

     Готовий вас запевнити, "шановні професіонали", ми відреагували і ще відреагуємо на ваше"щось придумаємо".

12 жовтня 2010 року о 17.00 біля Сумської ОДА як і було заплановано зібрались студенти. Організатор акції, голова Сумської обласної організації ВГО "Молодий Народний Рух" Андрій Рибалко, повідомив, що постанову скасовано і це можна вважати "нашою першою перемогою" у боротьбі з антиукраїнськими силами. Андрій Рибалко нагадав, що Помаранчева революція почалась саме зі студентських виступів в Сумах, і саме студентство є рушійною силою всіх докорінних змін в суспільстві. Підтвердженням слів Андрія був плакат (коментарів він не потребує) з написом "Табачник – ти наступний".

    Як відомо, перемоги окриляють. Так що, готуйте чемодани, пане міністре. Судячи з настроїв тих студентів, Ви таки дійсно наступний!

 

Максим Тихий                      

Переглядів: 610 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. Так тримати !!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]