14:05
У Сумах мiлiцiя знову чинить свавiлля

20 квітня 2012 року активісти Молодого Народного Руху підтримали пікетування Зарічного ВМ Управління МВС України у Сумській області на підтримку  подружжя Романа та Олени Розмаїтих.

11 квітня на Романа і Олену вчинили напад троє осіб в цивільному, відібрали мобільні телефони і доставили до Зарічного відділку міліції. Лише там вони дізналися, що таким чином їх затримали працівники міліції. Зателефонувати рідним чи близьким їм не дозволили.

За словами Олени, спочатку з них вимагали зізнання у вживанні наркотичних засобів, потім в алкоголізмі, а потім почали вимагати зізнання у вчиненні злочину - крадіжки золота. Вимагання зізнання у вище переліченому супроводжувалось нанесенням ударів по голові, вухах, колінам, кістках рук, шиї та нецензурною лайкою та погрозами. Дізнавшись, що Роман і Олена є членами Євангельских Християн Баптистів, міліціонери почали глумитися над їх релігійними переконаннями, називаючи сектантами, стверджуючи, що "секта" змушує їх красти і крадене золото пішло на "секту".

Про факт перебування їх у відділку не було занесено до журналу, їх тримали з 13-ї години до пізньої ночі. А потім повідомили, що скаржитися сенсу немає, скарг читати ніхто не буде, ті і через малу зарплату міліціонери своєю роботою не дорожать.

Пастор Церкви Євангельських-Християн Баптистів Володимир Лазаренко виступив з осудом дій правоохоронців та передав звернення на ім'я начальника Зарічного ВМ Управління МВС України.

До акції долучилась і дружина Олексія Ходакова, який загинув 17 січня 2012 року в Ковпаківському відділі міліції.

"Останнім часом в Сумах почастішали випадки свавілля міліції, що вимагає посиленої уваги суспільства та належної реакції керівництва МВС", - вважає представник правозахисної організації "Ліга захисту" Максим Паляниця.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 736 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. The expertise sinhes through. Thanks for taking the time to answer.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]