18:20
Сумський Комітет захисту України заявив про свою активну діяльність
21 травня 2010 року в обласному прес-центрі відбулася прес-конференція на тему: "Українські реалії крізь призму Комітету Захисту України". 

Сумський обласний Комітет Захисту України на заході представили співкоординатори: Олег Медуниця, Сергій Бутенко та Іван Мозговий.

Комітет захисту України в Сумах було створено 9 травня – одним з найперших в Україні. Про це одразу ж були повідомлені місцеві ЗМІ, щоправда, інформація щодо того, хто саме увійшов до комітету, містила неточності. Це і викликало неоднозначну реакцію з боку окремих політсил, які або не були присутні на зібранні, або їхні представники не були уповноважені приймати рішення про участь/неучасть у роботі комітету.


На даний момент комітет об’єднує 13 політичних та громадських організацій, зокрема, таких як ВО «Свобода», РУХ, «Батьківщина», ПРП, УНА-УНСО, «Просвіта», «Українське козацтво», Всеукраїнське об’єднання інтелігенції тощо. Ведуться переговори про входження до об’єднання інших політичних сил.


«Цей комітет створювався не під когось, а заради ідеї. Він не створювався заради якогось лідера – лише з метою захисту України, наших національних інтересів», – говорить Іван Мозговий.

Сергій Бутенко розповів про акції, в яких вже встиг взяти участь сумський Комітет: відзначення 6-ї річниці студентської «революції на траві», пікетування Верховної Ради, блокування процесу покладання представниками облдержадміністрації квітів до меморіалу жертвам репресій.

У перспективі – створення подібних комітетів у районах області. Так, на даний момент уже створено Комітет захисту України в Тростянці, який об’єднав понад 10 організацій.


Переглядів: 589 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]