13:14
Сумські рухівці взяли участь у заходах з нагоди Хрещення Руси-України

28 липня 2010 р. в Києві відбулися загальноцерковні урочистості, присвячені дню Хрещення Руси-України.  Очолив богослужіння Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. У складі паломників із Сумщини у відзначенні Хрещення взяла і делегація із сумських рухівців.

Після завершення Божественної літургії від Володимирського собору до пам’ятника князю Володимиру вирушив Хресний хід. Хресний хід зібрав понад 10 тисяч чоловік. Народ сам дав відповідь Януковичу, РПЦ й Кирилу. Кількість віруючих УПЦ Київського патріархату  у рази перевершила кількість людей на акціях із патріархом московським, незважаючи на численні перешкоди. Вірян із Харкова та парафій Західної України  міліція взагалі не випускала до  Києва. На вїзді до Києва працівники ДАІ зупинили колону автобусів із паломниками із Сумщини і повідомили, що "у Києві немає місця для парковки". До Володимирського собору віруючі були змушені добиратися метро. 

Доки вірячи молися Богу, працівники ДАІ почали проводити огляд автобусів. Завершилась перевірка тим, що у водія одного з наших автобусів вилучили водійські права і технічний паспорт на транспортний засіб.

Повернувшись після Хресного ходу до автобусів, віряни виявили, що додому можуть і не повернутися. Почалося кількагодинне тривожне очікування. Найбільш рішучі вже були готові блокувати автомагістраль. До делегації приїхала знімальна група СТБ, яка у вечірньому випуску новин висвітлила все, що відбулося.

   

Переглядів: 599 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]