15:41
Сумські рухівці взяли участь в акціях протесту під стінами Верховної Ради + ФОТО
11 травня 2010 року сумські рухівці відгукнулися на заклик Народного комітету порятунку України і взяли участь в акції протесту під стінами Верховної Ради. Попри всі перешкоди, сумська делегація змогла дістатися Києва. На жаль, багатьом учасникам мітингу з інших міст потрапити до Києва завадили працівники МВС.

Склалося враження, що саме на прикладі цього політичного заходу міліція вирішила наочно показати свої мобілізаційні можливості. А можливості таки вражали – в зеленому Маріїнському парку панував не зелений колір, а синій. Всі тераси, на які автомобілі ніколи не допускалися в принципі – перетворилися на стоянку міліцейської "бойової" техніки – від жовтеньких і сіреньких "Богданів" до автобусів типу "Автолюкс" і просто вантажівок.

На підмогу міліції біля стін Верховної Ради (зі сторони Грушевського) – було виставлено масовку Партії Регіонів.

На жаль, попри обіцянки, які лунали 27 квітня ні Ющенко, ні Яценюк, ні Гриценко, ні Костенко мітингувати не прийшли. Демонстрація не була наскільки масовою, як би цього хотілося. Це можна пояснити і шаленим тиском з боку силових органів: ДАІ не випускала автобуси з людьми з регіонів, перевізники під тиском втрати ліцензії скасували маршрути.

Опозиціонери закликали відправити у відставку президента Віктора Януковича, а лідер БЮТ Юлія Тимошенко, зокрема, звинуватила главу держави в "небезпечних подіях" у відносинах із Росією. Лідер Народного Руху України Борис Тарасюк констатував, що сьогодні Україна в небезпеці через прихід до влади антидержавницьких сил. За його словами, Україна вже втратила частину суверенітету в Криму через дозвіл на базування ЧФ РФ до 2042 року. В той же час, на День перемоги центральними вулицями України марширували збройні сили іншої держави – Росії, зауважив лідер Руху.

В цілому мітинг пройшов мирно, але не обійшлося і без провокацій. Після завершення заходів до опозиціонерів хтось запустив неврівноважених жіночок з іконами, які кидалися на людей, плювалися й тицяли дулі тим, хто кричав "Слава Україні". Вочевидь це дійство було санкціоноване як "хрестний хід " прихожан УПЦ МП.





















фото Максима Паляниці
Переглядів: 624 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. На першому малюнку - у дідугана класний пакет! На ньому все написано!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]