21:16
Сумчани не допустили блюзнірства над пам'яттю жертв політичних репресій + ФОТОРЕПОРТАЖ
Не є новиною, що з приходом нової влади в Україні розпочалася стрімка ліквідація державності, демократії, історичної пам'яті. Ці тези невпинно лунають на опозиційних мітингах. Але цій владі байдуже на протести, вона не читає гучні заяви, їх не переконують раціональні аргументи. Вона не хоче прислухатися до своїх громадян.
За недовгий час правління В. Януковича в Україні почалися арешти активістів громадських організацій, Голодомор перестали визнавати геноцидом, вперше за 60 років встановлено пам'ятник Сталіну. Цього тижня в Сумській ОДА демонтовано виставку, присвячену сумчанам-учасникам визвольної боротьби за незалежність України. Це стало останньою краплею до вже переповненої чаші терпіння патріотичної громади області.
 Блюзнірством виглядало те, що 16 травня представники цієї ж влади прийшли протокольно вшанувати пам'ять жертв політичних репресій біля міського кладовища, а для масовки покликали патріотичні організації. Патріоти звісно прийшли, бо, на відміну від регіоналів, приходять на це місце вже двадцять років поспіль. Але вони оточили пам'ятний знак з рішучим наміром пояснити представникам нової обласної влади, що вона недостойна покласти квіти жертвам, чию пам'ять паплюжить правлячі Партія Регіонів і КПУ. З приходом нової команди в Сумську облдержадіміністрацію вона жодного разу не продемонструвала бажання вести діалог з націонал-демократичними силами області. Цього разу діалог був плідним, хоча й відбувався на свіжому повітрі за таких незвичайних умов. Лідери осередків громадських і політичних організацій розповіли заступнику голови Сумської ОДА Тамарі Іщенко про проблеми, які турбують національно свідому частину суспільства. Їй нагадали, що в Сумській області 75% населення не підтримало діючого Президента на виборах і замість того, щоб розпочати процес об'єднання держави, він її розколює і розпродає. Після того, як Тамара Іщенко пообіцяла донести їхню позицію на сесії обласної ради та голові ОДА Юрію Чмирю, патріоти розпочали мітинг-реквієм. Слово мали Сергій Бутенко (Народний Рух України), Олександр Бойко (Спілка української молоді), Іван Мозговий (ВО "Свобода). Потім слово було надано і заступнику голови ОДА Тамарі Іщенко. Після виступів всі учасники поклали квіти до пам'ятного знаку жертвам політичних репресій.
16 травня в Сумах було яскраво продемонстровано як треба доводити владі свою позицію. На цьому заході фактично влада належала нам – українцям. Саме патріоти визначили, коли представники адміністрації матимуть слово і чи будуть покладати квіти. 
Не поминальних пісень, не гучних виступів, і навіть не покладання квітів вимагають від нащадків невинно закатовані. Вони вимагають щоб ми, живі, не допустили на цій землі повторення тих страшних подій. Вони вимагають від нас рішучих дій, щоб захистити українську державність і українські цінності. Вони вірять в нас!
Вічна їм пам'ять.

Андрій Рибалко
Фото Максима Паляниці

Переглядів: 783 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 9
  1. З Петрович, це не Ви на "коррі" блукаєт е,почерк схожий,- тикніть пальцем в "реальнодіючу опозицію" - бо геть не споглядається...

  1. Якщо не мене то ладно:)
    А якщо серйозно не слід опускатись до такої низької дискусії. Він звичайно не правий - але він хвора людина - москаль:)

  1. Переведу дискусію в конструктивне русло: Які Ви маєте зауваження до економічної програми УНП? і Чи має РУХ економічну програму?, якщо так назвіть будьласка основні тези!

  1. А що всі бовдури мають влаштовувати правокації біля пам'ятника?
    Шановиний кимось Кучерман, не слід всіх оцінювати по-собі

  1. Kucherman

    Шановний кимось Олександр, то ви погоджуєтесь, що національно свідомі громадяни можуть бути обізвані "Свыдомытами"? УНП національно свідома партія? Тоді ти також "свыдомыт"! І доречі, мій комент не тебе стосувавсь.

  1. Зустрів цікаву статтю про вас, мені з вами все ясно - тільки кричати і вмієте. Ганьба, а ще назвали себе опозицією!!!
    http://yampil.at.ua/index/opozicija_po_ukrajinski/0-117

  1. Петрович

    Бажаю вам успіхів у рятуванні України. Думаю, О,2% відсотка населення України, що вас підтримує, підніме вашу праву опозицію на начувану висоту і здолає режим Януковича. Сподіваюся, народ ще більше повірить у вашого лідера, який стане відомим не тільки розколом Руху, а й визначною роллю у вставлянні палиць в колеса реальнодіючої опозиції.

  1. Свыдомыты... хуле с вас взять?

  1. Kucherman

    Що такий бовдур робить на цьому сайті?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]